En ängel botade min dotters astma
november 2, 2021
Vad är magi och ceremoni?
november 3, 2021

Ur boken psykometri och energiavläsningar medial utveckling steg 1

Utbildningen till Esoterisk rådgivare & Dimensionsmedium & Änglamedium

Reikisidan

När vi får en initiering innebär det att vi aktiverar ett minne. För vi människor har redan all kunskap inom oss, den finns i vår ljuskropp, som är vår andliga kropp (eller vårt högre jag) Det som hindrar oss från att helt och fullt minnas är en form av kollektivt trauma som vi lever i. Man kan säga att det ekorrhjul som finns där ute, med girighet, egoism, svält, krig och allt vad det nu kan vara, är ett kollektivt trauma.

Människan har någonstans på resans gång glömt sitt ursprung och en initiering handlar om att åter aktivera ett minne av något som egentligen redan finns inom dig. I ekorrhjulet blir vi frånskilda från den kosmiska ordningen. Genom olika ritualer kan vi hitta tillbaka till den.

Ibland behöver vi flera initieringar och riter för att minnet helt ska klarna för oss. Ibland räcker det med en enda. Så en initiering är inte mer än en överföring av energi som gör att vi får en påminnelse. (Vi behöver härma något för att veta hur det ska vara) Det öppnar möjligheten för oss att själva få kontakt med det som initieringen hade för avsikt att ge oss. Ett exempel på det är Reiki där man får en initiering som aktiverar ki-flödet i kroppen. Desto mer man sedan använder Reiki så kommer ki-flödet att öka. Reikienergin, ki-flödet kommer att ha samma vibration som vi själva bär på. Man stoppar alltså inte in något i en initiering utan visar vägen så att man kan stämma in sig själv.

När vi utför en ritual gör vi något efter ett speciellt mönster eftersom vi vet att det aktiverar det minne vi eftersöker. Inom Reiki har vi olika ritualer för att aktivera healingenergin i händerna på människor. Med hjälp av Munay ki eller Karpay som initieringar heter i de andiska traditionerna gör vi energiöverföringar som hjälper eleven att väcka det minne de vill aktivera.

Initieringar och ritualer har nog alltid förekommit hos människor. Det är mycket enklare än man kan tro att utföra dem.  Vi behöver dem i vårt dagliga liv för vi behöver någon eller något som visar oss vägen. Genom att utföra ritualer tillsammans med naturen hittar vi dimensioner av oss själva som redan finns i naturens kosmiska flöde. I ritualerna får vi ett igenkännande.

Ur boken Munay ki andiska traditioner och shamanism

Utbildningen till Esoterisk rådgivare & Dimensionsmedium & Änglamedium

Solkarina Sinnligkunskap® år 2012

.


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.