Reikiaktivering
mars 6, 2021
Reiki vid livskriser
mars 9, 2021

Någon kan vara djupt religiös och då passar ofta new age Reiki bättre eftersom man använder begrepp som Jesus, Gud och helig ande. Reiki funkar för alla men alla funkar inte helt i Reiki-flödet utan vilka vi är, påverkar på den Reiki vi förmedlar. Och – det är helt ok. Därför gillar jag den japanska Reikin för den har minimalt om inga dogmer alls.

ag har upptäckt en märklig sak under mina mer än 30 år med Reiki; nämligen att Reiki-energin kan finnas på många vibrationsnivåer. Ibland kan jag höra människor som säger att de har provat en metod som har högre vibrationer än Reiki. Men det håller jag verkligen inte med om. Reiki anpassar sina vibrationer efter de vibrationer du som använder Reiki har. Därför har alltid Reiki den vibration du har.

Ju mer du utvecklas som människa desto högre blir dina Reiki-vibrationer. För flöde skapar höga vibrationer. När du expanderar ditt medvetande så expanderar också flödet av Reiki.

Jag har också mött många människor som en gång lärde sig Reiki, sedan har de gått vidare till andra metoder tills de en dag kört fast i livet. Då återgår de till Reiki. Många människor som arbetar med alternativa behandlingsmetoder har en gång börjat med Reiki.

Reiki är också den metod som har störst spridning på jorden. Man räknar med att miljoner människor använder Reiki, ryktet säger också att det är minst två miljoner (år 2000 säkert fler idag) människor som använder Reiki. Men det är ju omöjligt att räkna dem då det är människor från alla religioner och från alla världsdelar. Det enda land i världen där jag inte hört så mycket om Reiki det är Afrika. Men med all säkerhet finns det Reiki där och i framtiden får vi höra talas om det även där.

 Vi har en sak gemensamt alla Reiki-utövare och det är ”händerna på” och vi ger Reiki och ”händerna av” vi slutar ge Reiki. Det finns många energimetoder som kommer och går. Reiki är en av de få metoderna som överlevt år efter år. Antagligen för att Reiki är okomplicerat.

Reiki är fantastiskt för Reiki har gått från att vara en hemlig metod som endast utvalda fick lära sig till en metod som finns överallt på hela jorden. Energin är som sagt inget nytt utan metoden hur man hittar den igen.

För att lära dig trumma med Reiki behöver du först gå en Reiki-kurs. Jag har kurser både fysiskt och på distans om du vill lära dig. Var försiktig när du ska lära dig Reiki. Idag finns det tyvärr lärare som arbetat många år med Reiki-metoder som inte är Reiki. De har blandat in religion och new age tekniker. Trots att de inte hävdar att det är så kan jag se att de är bundna till sekteristiska dogmer i Reiki. Jag arbetar med den klassiska japanska Reikin. Det är den västerländska som Takata tog till väst med den japanska på det sätt som Usui grundaren arbetade. I Reiki finns 4 symboler inte fler. Många lägger pengar på att lära sig Reiki och upptäcker sedan att de inte lärt sig ”rätt” Reiki. Jag menar att det finns rätt och fel Reiki medans new age anhängarna säger att: allt är kärlek, allt är Reiki det kommer från samma källa. Jag håller inte med om det. Reiki-energin påverkas genom hur varje enskild Reiki-utövare ser på livet. En Reiki-elev till mig skulle aldrig kunna bli vän med en slaktare. För hon gillar djur så mycket. I min värld är det helt ok därför att jag inte lägger någon värdering i vilket yrke man har.

Någon annan kan vara djupt religiös och då passar ofta new age Reiki bättre eftersom man använder begrepp som Jesus, Gud och helig ande. Reiki funkar för alla men alla funkar inte helt i Reiki-flödet utan vilka vi är, påverkar på den Reiki vi förmedlar. Och – det är helt ok. Därför gillar jag den japanska Reikin för den har minimalt om inga dogmer alls.

Från boken trumman sjunger: Du köper den här

Från boken trumman sjunger: Du köper den här

Onlinekurs trumman sjunger

Du hittar de 5 Reikiböcker jag skrivit här & Vill du lära dig Reiki? Min bok Reiki naturligt helande och mjuk beröring Du kan också lyssna när jag talar Reiki på Reikipodden Du kan också boka distansbehandlingar


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.