Begravningståget och depression
maj 26, 2022
Meningen med livet
maj 29, 2022

Från boken Reiki naturligt helande och mjuk beröring

Ordkraft

Jag tror att Reikiprinciperna kan lära oss mycket och vi bör öva på dem och påminna oss om dem varje dag. Sen ska du se på det språk du använder. Kan det finnas något i ditt språk (ditt sätt att tala) som tar ner din kraft och får dig att känna dig svagare eller som sänker ditt självförtroende? Hur kan du förändra ditt språk så att det stödjer dig att vara och bli en trygg och stark person? Ofta räcker det med att lyssna på en människa så hör man på en gång vilken typ av självförtroende de har. Språket och vårt sätt att tala säger mer om oss själva än vi kan tro. Öva på att lyssna vad människor säger och hur människor säger saker när du ger Reiki. Du kommer då att märka att de avslöjar ganska mycket om sig själva. Det vi tror och tänker påverkar, subtilt, även vårt kroppsspråk och rörelsemönster.

Lär dig att tala nedifrån magen, lägg gärna en hand på magen under hela dagen så att du verkligen känner att du talar från magen hela tiden. När vi talar från magen får vi mer kraft i orden vi uttalar och det gör att människor lyssnar på oss. Vi låter mer trovärdiga, vi hinner tänka efter vad vi vill säga. När vi andas från magen får vi automatiska pauser när vi talar och det skapar förtroende hos människor. Motsatsen till att tala från magen är att tala från bröstet, prova det gärna så kommer du att känna skillnaden.

Prova så här:

  • Lägg handen mellan hals och bröst och prata från platsen där din hand är. Säg: jag är lycklig.
  • Lägg nu handen på navelområdet, andas ned i magen och säg: jag är lycklig.
  • Vilken skillnad upplevde du?

Av erfarenhet vet jag att det kan räcka med att jag själv använder ett annat språk så smittar det av sig på omgivningen. Så istället för att säga åt omgivningen att sluta svära så låter jag bli att svära och pratar rent och tydligt. Tänk därför på vilka ord du själv använder för det kommer att skapa en återspegling hos människor du möter. Du sätter en norm i ditt språk för hur du kommer att bli tilltalad. Som sexbarnsmamma har jag verkligen lärt mig detta.

Här kommer några ord för dig att reflektera över. Finns det sammanhang då du använder orden så att de får negativa effekter för dig? Smaka på orden och upplev vad de väcker i dig.

Det är inte alls ovanligt att människor säger att det är svårt att förändra en situation. Att använda ordet svårt, skapar en stark känsla av att det är ouppnåeligt. Istället kan vi använda ordet ovant. Det är ovant, jag skall öva mig på det. För då öppnar vi upp för möjligheten att se andra lösningar. Ofta när vi uppfattar något som svårt så beror det på att vi inte kan se andra alternativ just då.

Kan du inte ta ett beslut så fråga dig själv: vill jag det här eller vill jag det inte. Alla människor vet om de vill eller inte vill något för det känns tydligt i magen och i hela kroppen på alla människor. Var sann mot dig själv och fråga dig själv oftare om du vill eller inte vill.

Är du osäker ta inga beslut, ge dig själv betänketid. När man hinner reflektera hittar man ofta också rätt ord. Om du inte omgående behöver bestämma dig be om att få återkomma imorgon och fundera på saken.

Andra negativa fraser som sällan leder till något positivt är. Nog, ibland, prova, försöka, kanske. Det är bättre att be om tid och fundera på saken och återkomma till den du talar med. Sträva att vara så konkret som möjligt.

Måste. Vem tvingar dig? Är du inte vuxen och bestämmer själv? Finns det något annat du hellre vill? Måsten kan bygga krav som till slut blir hinder. Då tappar vi glöd, ork och energi. Ingen kan någonsin tvinga dig till något. Som människa har du en fri vilja, det enda som kan hindra dig är att du inte kan eller vill sätta en gräns. Motivation är viktig för är du inte motiverad kan du lika gärna låta bli.

Du kan också byta ut ordet måste mot trevliga ord. Det kan påverka hela situationen. Istället för ”idag måste jag städa” om du ogillar att städa kan du säga: idag ska jag harmonisera mitt hem. Det låter mycket trevligare.

Det är lätt att lägga skuld på andra för att vi har en brist i våra egna liv. Om inte! Acceptera det som varit istället för att hitta en syndabock. Lär av situationen och se dina egna svagheter. Ta ansvar för att du gjorde ett dåligt val som fick negativa konsekvenser för dig. Lär av situationen. Du kommer att vara i din fulla kraft när du tar fullt ansvar för dit liv här och nu utan att skylla ifrån dig. Du har alltid en möjlighet att påverka ditt eget liv just nu. När du vill skylla på någon annan prova då istället att ta ansvar för att du fick en dålig erfarenhet istället för att lägga ansvaret på någon annan.

Ordet Jag ur ordlistan ”syftar på den talande eller skrivande själv”; ”människan med individuellt bestämt självmedvetande som förnimmande varelse”.

Man ”icke angiven person eller personer” uppmaning, uppfordran

Hur du använder ord kan påverka hur en klient släpper en blockering. Hur du använder ord i din vardag påverkar hur mycket kraft du har att påverka ditt eget liv. Bara öva och reflektera och se om du kan lära dig något om kraften i ord

Grundkurs i klassisk japansk Reiki

MediReiki® min hemsida om Reikimetoderna jag praktiserar

Reikipodden

Utbilda dig till esoterisk rådgivare eller Sann Essens


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.