Hur stödjer vi våra barn bäst?
augusti 9, 2020
Gongbad med Solkarina
augusti 11, 2020

Distanskurs i meditation för 300 kr. Läs mer

Meditation är att våga och kunna sitta i stillhet och tystnad med sig själv och lyssna och höra sig själv. Vägledda meditationer är något helt annat.

En meditation jag talar om där du är själv med dig själv som du också får när du ger dig själv Reiki det är en meditationstyp som gör dig mer uppmärksam på vad som pågår inom dig och skapar en medvetenhet hos dig själv. Du behöver aldrig ”göra” något utan bra vara uppmärksam på vem du är och vad som pågår inom dig.

Stress kommer ofta ifrån att vi tror vi måste göra och hantera olika saker i våra liv. Vi anpassar oss efter något i det yttre istället för att lyssna vad som passar oss i det inre.

Varför leder meditation till bättre relationer? Förstås för att lär känna dig själv och den du är och det är första steget till att se andra människor. Genom att du ser dig så kan du se andra och det gör att du kan skapa bra relationer med människor. Annars är det lätt att låta relationer leda ifrån sår, besvikelser, förväntningar istället för medvetenhet.

Meditation kan vara en riktigt utmaning för många eftersom man i stillheten måste hantera känslor och tankar. Men det är också meditationens styrka när du kan utföra det själv. Därför kan vägledda meditationer vara bra för att lära sig fokusera vilket man gör i en vägledd meditation. Nästa steg bör dock vara att du kan göra det själv utan vägledning. Då vet du att du är riktigt stark i ditt fokus och din självkännedom eftersom dina känslor och tankar kommer att utmana dig när du är still och lyssnar.

Det är också ganska självklart att vi fattar bättre beslut om vi vet varifrån vi fattar dem. När vi känner oss själva så vet vi också vad vi vill och det gör att besluten vi tar blir mycket bättre både för oss själva och för andra människor vi möter.

Jag rekommenderar därför att man lär sig Reiki i ett första skede och sedan övar på meditation i ett andra skede. Du kan läsa mer om Reiki grundkurs här. Jag arbetar med en speciell Reiki där man fokuserar på att vara i livsflödet.

Egentligen behöver du inte gå en kurs om du vet hur du ska meditera. Men ibland kan det vara bra att ha en lärare som leder och vägleder genom de utmaningar man möter när man lär sig meditera. Det är därför jag skapat en liten meditationskurs där du successivt får introduceras till meditation. Sen har du ett gratis verktyg för resten av ditt liv.

Så det är en billig investering både att lära sig Reiki och att meditera

Stanna upp och observera eller reflektera en stund några gånger per dag är en nyckel till att uppleva ett större välmående. Om du springer maraton varje dag och aldrig vilar och återhämtar dig kommer du att bli utmattad till slut. Min erfarenhet av meditation är att jag får en större mental klarhet det är som om oro och andra problem försvinner för allting sådant sorteras när vi håller fokus. Och fokus håller vi genom den dagliga meditationen.

Tag chansen och lär dig enkla metoder som är livsförändrande. Istället för alla metoder som är krångliga som kräver att vi ska förstå invecklade system. När det finns så enkla som meditation.

Lycka till

Solkarina


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.