Akaskrönikan / Akasha-biblioteket/ Akasha arkiven
november 2, 2021
Konsten att ta emot mediala budskap
november 2, 2021

Ur boken psykometri och energiavläsningar medial utveckling steg 1

Kroppsavläsningar (engelskans bodyreading) eller energiavläsningar är samma sak; det betyder att läsa av kroppens erfarenheter och energier.

Det är ett subtilt, finstämt arbete du gör för att lära dig att läsa och tolka energi när du gör energiavläsningar. Men det är ändå mycket enklare än vad man kan tro när man väl förstår principerna.

Den här boken är den första av flera böcker om medial utveckling. Den är baserad på fysiska kurser där vi träffas en helg i månaden under ett år. Då går vi stegvis igenom olika energi-avläsningar och hur man tolkar energi från grunden till de mest avancerade nivåerna.

De elever som går den här utbildningen får en grundutbildning för att lära sig att tolka energi. De kan sedan arbeta som medium och vara en kanal för information. Vill eleverna inte arbeta som medium får de en kännedom om hur allting uttrycker sig som energi och hur de ska tolka energivibrationerna.

Området vi spänner över är stort och när året har gått har man hittat sitt eget specialområde som medium. Vissa elever börjar omgående arbeta som medium, andra har gjort den här resan på ett mer personligt plan och vissa vet vad de vill fördjupa sig ytterligare i. Men alla som gått kurserna får en djupare förståelse för våra olika andliga dimensioner och verkligheter.

Sedan lär de sig var de ska hämta information någonstans och det är ett bra verktyg att ha med sig i livet.

Alla människor är mediala, konsten är att veta hur just din medialitet uttrycker sig. Det är något du måste lära dig.

På varje kurs får eleverna hemuppgifter där de får öva i lugn och ro på de olika momenten från helgen. För övning är själva nyckeln för att bli bra på något.

Boken är skriven i syfte att ge mina elever handledning i hemmet tillsammans med den utbildning de deltagit i under helgen. Men vem som helst som är nyfiken kan förstås läsa bokserien och kanske prova på teknikerna i lugn och ro. Du kan starta en studiecirkel, bjuda in vänner och sedan provar ni de olika övningarna på varandra.

Den här boken är en av flera böcker som jag skrivit och som jag använder mig av när jag utbildar medium.  Jag har byggt upp en tanke bakom varje bok och varje steg i mediumutbildningen. Jag vill stegvis ta eleven med på en resa genom många dimensioner för att ge eleverna den kunskap och de insikter de behöver som medium.

De andliga dimensionerna och den mediala kunskapen är egentligen inte avskild från oss. När vi lär oss att medvetet använda dem får vi ett mångdimensionellt förhållande till livet och vardagen. Det som främst hindrar människor för att utveckla sin medialitet är det faktum att de inte vet vad de ska känna eller uppleva.

För intryck tar vi alla emot hela tiden och allting handlar om att lära sig att tolka dem. Alla människor är mediala men tänker inte på vad det är för information som strömmar till dem. Genom att utbilda dig till medium vet du var du ska vända dig för att få informationen du söker och varför du känner som du gör i olika situationer.

För mig handlar medial utveckling också om en livsresa för att lära känna sig själv. Många använder kunskapen de får under utbildningen för att lära sig mer om sig själva, livet och vad det nu är de söker. De får en energimedvetenhet.

Målet med utbildningen är att du ska nå en sådan nivå av andlig och medial utveckling så att du vet hur du ska använda dina mediala förmågor.  Antingen du väljer att arbeta som medium eller inte.

En människa som är andlig är alltid medial. För en högt utvecklad andlig människa har också en stor känslighet och en förmåga att se och överblicka. Så när du är andlig är du helt och fullt i dina mediala förmågor. Därför blir du ett andligt medium efter utbildningen. För mig känns det viktigt att ge en andlig dimension av mediumskapet. För andlighet och medialitet är definitivt två olika saker.

En medial människa är inte alltid andlig, men alla människor är mediala. Det som skiljer ett andligt medium från ett vanligt medium är den information de förmedlar och hur de förmedlar informationen. Du kan känna på dig saker och läsa av energi men sedan behöver du inte ha någon förståelse för varför du känner som du gör.

Du vet kanske inte hur du ska tolka och förstå energin du läser av. Den här typen av medialitet har alla människor. Så en medial människa kan egentligen vara både god och ond. Bara för att någon kallar sig ett medium innebär det inte att de automatiskt förmedlar positiv information. Det handlar mycket om var de står i sin andliga utveckling.

Ett medium är inte allvetande och är ingen Gud, de är duktiga inom ett visst område. Därför kan du bara i ditt eget hjärta känna skillnaden på medium och medium när du möter dem. Främst genom den information du får av dem. Medium är ett stort begrepp som innehåller många olika aspekter beroende på vem du talar med.

För mig är ett medium någon som är en kanal för information. Det kan vara information från andevärlden, andra sidan eller information som man får genom att göra energiavläsningar.

Syftet ett medium har, när de är en kanal, är att hjälpa människor så att de får insikter. Förr i tiden var medium ofta specialiserade på olika saker och hade olika gåvor. Nu förväntar vi oss ofta att ett medium ska kunna allt. Sådana krav ska du inte ställa på dig själv för då är risken stor att du inte hittar dig själv och det som du är bra på i din medialitet. Du ska inte heller vara så enfaldig när du besöker ett medium själv att du tror att mediet du besöker har svar på alla frågor. Då skulle vi ha ganska många upplysta människor som vandrar omkring i samhället och skulle vi ha det skulle fred på jorden bara vara en tidsfråga.

Ett medium är aldrig allvetande utan har lärt sig olika tekniker för att hämta informationen där den finns. De är ofta specialiserade inom något område. Den utbildning jag startar upp varje år ska hjälpa eleverna att hitta sitt speciella område. För att bli bra på något måste vi också lära oss att välja bort det vi inte behöver; det som vi är mindre bra på och det som inte intresserar oss alls.

När du går till ett medium, ta reda på vad just det mediet har för kvaliteter och vad det är bra på. Är det ett medium som spår och siar om framtiden eller hittar borttappade saker? Ett sådant medium behöver inte nödvändigtvis ha kontakt med andevärlden. Ett medium som är duktig på att avläsa energier i och mellan människor kanske inte är duktig på att se borttappade saker. Ett medium som är duktig på att kommunicera med andarna kanske inte kan se tidigare liv osv.

Alla de olika aspekterna av det vi kallar andlighet är också filosofi eller trossystem som man inte behöver tro på för att vara medial. Du behöver t ex inte tro på tidigare liv för att bli ett bra medium. Du behöver inte tro på andevärlden och livet efter det här för att vägleda människor i kärlek, ekonomi eller hälsa medialt.

Det är viktigt att du går till ett medium som är duktig på det du behöver, annars kan du bli vilseledd. Jag tycker att ett medium har ett ansvar att presentera sina kvaliteter för en klient. Som medium är det viktigt att påpeka detta för klienten så att inte klienten luras att tro att du som medium har svar på alla frågor. Ett bra medium ska också säga till när de inte kan hjälpa någon eller inte har något svar att förmedla.

Vissa medium får informationen från andevärlden. Det ska man vara lite försiktig med för andarna befinner sig också i utvecklingsfaser precis som vi människor. Vilken nivå befinner sig andehjälparen på som vi litar på så helt och fullt?

Steg för steg i mina böcker kommer vi att ta upp alla dessa aspekter så att du blir tryggare i dina mediala förmågor. Bara för att ett medium får information från en ande är det inte säkert att det är en vis och klok ande. Hur kan du veta det? Den enklaste vägen är att du känner efter om budskapet du får känns bra inom dig och är logiskt. Blir du rädd eller om det känns obehagligt är det ingen bra ande som givit dig budskapet. När du varit till ett medium ska du direkt känna att du tagit ett kliv framåt i din egen utveckling.

Det finns inga genvägar när du vill bli ett bra medium än att öva mycket. Den positiva och negativa kritik du får av människor omkring dig är en viktig karta för att du ska lära känna dig själv. Du ska våga ta kritik, stå för att du kan göra fel, speciellt när du är nybörjare. Jag vet av erfarenhet att den positiva erfarenheten ofta blir större än den negativa.

Alla medium har olika metoder de får informationen på. Den här boken tar upp psykometri och energiavläsningar på djur, människor och i relationer. Dessa tillhör de områden som jag själv är duktig på. Öva, prova och förvånas över hur mycket du faktiskt kan. När jag gör energiavläsningar på människor blir de förstummade över hur jag kan veta så mycket om dem trots att jag aldrig träffat dem. Jag har bara ett namn, inget annat.

Det kan jag göra för jag vet vad jag är bra på och jag har övat på det. Jag har också en god självkännedom därför vet jag vilken information som är min egen och vilken som är klientens.

Energiavläsningar på människor är egentligen vanlig traditionell psykometri som är grunden och basen i all medial utveckling.

Jag förstod i slutet på 80-talet hur ”öppen” eller medial jag egentligen var. Jag insåg att när människor tänker ser jag hur tankarna färdas i deras kroppar, eftersom tankar är energi och jag kan se energin. När jag tittar på människor ser jag alltid andra skepnader i dem. När jag sedan kom i kontakt med tidigare liv förstod jag att det var minnesenergi från just tidigare liv jag såg.

När jag ser på en människa ser jag meridiansystemet och kroppens flöden. Det räcker med att en människa tänker en negativ tanke så kan jag se det genom att se på processerna i kroppen. Jag har haft stor nytta av det när jag arbetat som kroppsterapeut. Jag upptäckte, i samband med att jag förstod hur mycket jag kunde se, att de flesta människorna inte delade min verklighet.  Jag har haft turen eller förmånen att få behålla min medialitet genom hela livet och fått utveckla den.

Jag blev erbjuden att 1990 få certifiera mig genom det som då var spiritualisterna, för att resa runt och hålla seanser åt dem. Det innebar att jag skulle hålla seanser och förmedla budskap från de döda.

Men jag tackade nej för jag kände att jag inte ville tillbringa resten av livet med att tala med döda andar. Jag visste och kände att jag skulle gå andra vägar i livet.

Detta fick mig att välja vilken väg jag skulle ta, välja hur jag skulle använda mina mediala förmågor. Idag använder jag dem främst för att hjälpa människor att öppna upp sina egna mediala och andliga kvaliteter eller för att ge råd i svåra val människor har i livet. Genom att jag har kontakt med många olika dimensioner kan jag hämta information där jag vet att den finns. Det är också något jag vill förmedla till mina mediumelever och till dig som läsare. Jag är nästan 50 år och har arbetat medvetet med min egen utveckling i mer än 40 år, så jag har övat länge på detta.

Boken psykometri och energiavläsningar köper du här

Utbildningen till Esoterisk rådgivare & Dimensionsmedium & Änglamedium

Psykometri och energiavläsningar

Solkarina Sinnligkunskap® år 2012

.


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.