Medialitet och mediumskap
november 2, 2021
En ängel botade min dotters astma
november 2, 2021

Ur boken psykometri och energiavläsningar medial utveckling steg 1

Olika sätt att ta emot information på 

Utbildningen till Esoterisk rådgivare & Dimensionsmedium & Änglamedium

Varje medium är unikt då de tar emot information på sitt eget sätt. När du hittar ditt sätt att tolka energi kan du börja omvandla det till information, men du ska inte jämföra dig med andra. Hitta ditt sätt att läsa av energi och lär dig att lita på den information du får. Tänk på att Rom inte byggdes på en dag som man brukar säga. Ge dig själv både tålamod och tid att öva. Var beredd på att inte alltid lyckas och att lära av de misslyckanden som du gör på vägen.

Trots det är min erfarenhet på de fysiska utbildningarna att människor blir så motiverade när de upptäcker vad de verkligen kan. Att klara av och misslyckas eller tolka energi fel ibland är en del av lärandet som får människor att växa.

Människor som kan backa när de har fel har också lättare att möta människor. För de har inget behov av att bevisa något.

När vi gör energiavläsningar på människor och djur skiljer de sig lite grann från psykometrin på föremål. För när vi läser av levande varelser arbetar vi mycket mer med våra egna känslor, erfarenheter och värderingar.

En del människor känner genom sina egna kroppar. De fångar upp en känslostämning hos personen och känner det igenom sin egen kropp. Ibland väcks egna minnen som står i direkt relation till personen. De kan ha liknande eller samma erfarenheter. Känslor kan alltid vara olika saker och därför är det viktigt med lyhördheten hos dig som medium.

Jag kan få en stark känsla av sorg kring en person och sedan börjar jag tänka på min döda mamma. Det kan betyda två saker att personen också mist sin mamma eller en nära anhörig. De kan också känna sorg för att de är arbetslösa eller förlorat något annat. Sorg liksom andra känslor kan ha många innebörder. Därför blir det en utmaning att ta sig bakom känslan för att se vad som finns bakom sorgen, vad som skapat den. Känner du en känsla av t.ex. sorg kan du börja kommunicera med sorgen du känner från personen. Det är först då du kan få ytterligare information om vad sorgen består av.

Fråga sorgen direkt genom att ”tänkprata” med den, varför den finns där och vad personen kan göra för att hantera den. Då får du fler intryck du kan tolka och kanske också hjälp hur det ska gå till.

Du ska ta ställning till om det är din, klientens eller någon gemensam känsla. Det är en av de saker du ska lära dig att se skillnad på när du gör energiavläsningar. Om du övar på att göra energiavläsningar lär du dig snart detta. Men det kan vara så att du redan lärt dig detta genom psykometrin.

Det är inte ovanligt att vi får dofter. Då kan det vara dofter du själv känner igen och doften blir då en symbol för informationen. Vad är det du tänker på när du får doftminnet? Just doftminnen är väldigt vanliga när man gör kroppsterapier. Men inte alls något ovanligt vid psykometri och energiavläsningar. Om jag ber dig känna hur pepparkakor luktar vet du antagligen det. Tänk dig att du ska förklara hur pepparkakor luktar för någon som aldrig någonsin känt lukten av pepparkakor. Ungefär så ser ett mediums vardag ut. Vi övar hela tiden på att sätta ord på de intryck vi får för att andra ska förstå dem. Det är därför du ska öva på att uttrycka dig både i ord och i skrift.

Genom att använda automatskrift kan vi öppna energiflödet och sedan tolkar vi om det i ord som vi skriver ned och då får vi ofta mycket information. Då vi arbetar med automatskrift skriver vi bara ned det som kommer till oss hela tiden utan att analysera det.

Ofta när man arbetar som medium varierar det mellan dessa olika sätt att ta emot information på. Men de flesta brukar ha något specialområde. Konsten i energiarbete är att du lär dig hur just du tar emot informationen.

På den allra första mediumutbildningen jag hade var det en kvinna med som hela tiden när hon skulle läsa av chakrana såg rör. Hon kände sig missmodig och tyckte inte att hon klarade det. Men egentligen såg hon ju helt rätt för chakrana är som rör rakt igenom kroppen. Men genom att hon kritiserade sig själv så mycket stoppade hon också upp flödet för informationen som fanns i rören. För att vara i flödet och låta informationen flöda kommer alla som vill bli ett bra medium att få lära sig att släppa kontrollen.

Det finns inga genvägar för energiavläsning, vi behöver lära oss att steg för steg ta oss fram genom intrycken. Hade kvinnan litat på sin egen förmåga hade hon kunnat känna efter hur rören känns och på så sätt fått informationen. Då hade hon fått kontakt med en känsla i varje chakra som antagligen hade gett henne fler bilder och mer information.

Medial utveckling kan ibland vara att utmana sig själv. För i det ögonblick vi får informationen vet vi ju egentligen inte om den stämmer förrän någon bekräftar det. Därför övar vi på att lita på våra intryck och att tolka våra intryck.

Själv har jag inget problem att koppla in mig på energi och sedan sätta ord på allting jag upplever. Men det har jag förstås övat på i ganska många år. Den kunskap man får genom att lära sig att göra detta är en ovärderlig livserfarenhet. Du kan ha nytta av kunskapen i allt du gör i livet, för du får en energimedvetenhet och lär känna dig själv.

Även om du inte jobbar som medium kommer du att lära dig saker om dig själv i relation till andra människor. Allting i samhället är egentligen relationer. Du har en relation till maten du äter, trädet du tittar på, kläder och smycken du väljer, bilen du köper och bostaden med dina möbler.

När jag ser en person, oavsett om det är fysiskt eller inte, kan jag se hur energin flödar i deras kroppar. Det räcker med att en person jag möter säger något högt eller tänker tyst och jag kan se var i kroppen tanken tar vägen, eftersom varje tanke är energi i rörelse. Fördelen med det är att jag lätt kan lägga händerna på direkta problemområden när jag läser av dem eller ger behandling. Under en behandling kan jag känna en förändring i kroppens vibrationer om klienten tänker en negativ tanke. I alla låsningar i kroppen finns minnes-energi som låser kroppen eller öppnar upp den.

Nackdelen är att människor inte alltid är medvetna om att de ljuger för sig själva. Tyvärr kan jag se det också. Jag ser om en person jag talar med tror på det som de säger eller inte, för hela kroppen skriker nej från det undermedvetna fast den medvetna personen säger ja. Det kan vara lite frustrerande ibland. För människor är inte alltid medvetna om att deras inre vill en sak och egot i det yttre vill något annat.

Som barn hade jag problem med det här för jag kunde ju uppfatta när någon tänkte något helt annat än de gjorde i praktisk handling. Jag har också varit med om att vuxna människor än i denna dag kan ljuga mig rakt upp i ansiktet.

De tror att jag inte märker något fast jag gör det. Då gäller det att bita sig i tungan och inte säga för mycket, vilket tyvärr är väldigt lätt. När du lär dig att tolka energi finns det en baksida och det är att uttrycket ”sanna vänner” får ett annat begrepp. För ju mer du ser, desto mer ser du även spelet som pågår mellan oss människor i det fördolda.

Jag känner också ofta känslor genom min egen kropp. Med tiden har jag lärt mig hur jag ska tolka de känslor jag känner. Innan man lär sig detta tror man att det man känner är de egna känslorna. Det kan skapa förvirring hos en medial person. Bästa sättet att få veta vems känslor det är kan då vara att fråga din klient. Berätta om den information du får och var öppen för att det kan vara ditt eget. Det vet du när du talar med din klient vems känslor du känner. För att lära sig att tolka känslomässig energi behöver du lära känna dig själv på ett djupare plan.

Det är viktigt för mig att vara i min egen bubbla ibland, i min egen energi, utan att någon annan är i närheten. För om jag aldrig skulle vara i ensamhet med mig själv vet jag ju inte vad som pågår inom mig. Hur ska jag då kunna skilja det från andra människors intryck? Meditation, egen tid och stillhet är viktigt för ett medium. Jag ska i boken lära dig en teknik för att arbeta med din egen bubbla, aura. När den är hel kan ingen energi smyga in i dig och då är det lättare att läsa av energi när du tonar in på den. För då kan du helt enkelt medvetet öppna din aura när du vill och ta in annan energi. När vi är i vår egen bubbla, aura, är vi ensamma.

Därför behöver du som medium känna dig trygg med din egen ensamhet för då lär du känna dig själv och din egen energi. Du kan inte undvika att ta in andras energi i din kropp när du arbetar som medium. Det gör du varje gång du läser eller känner av något. Därför tycker jag man ska ha en teknik för att rena sig själv både före och efter en energiavläsning.

Som medium får vi använde en rad olika sinnen för att leta fram informationen vi ska förmedla.

Jag iakttar människor väldigt intensivt. Minsta ögon-rörelse, blinkning eller rörelse de gör med en hand eller ett öga ser jag när jag träffar dem fysiskt. Så en energiavläsning på distans där jag använder automatskrift och skriver ned de intryck jag får skiljer sig mycket från den fysiska vägledningen jag gör. En energiavläsning tar mig alltid med på en resa som jag inte vet var den ska sluta. Det är just denna resa som är så spännande tycker jag.

Boken psykometri och energiavläsningar köper du här

Utbildningen till Esoterisk rådgivare & Dimensionsmedium & Änglamedium

Psykometri och energiavläsningar

Solkarina Sinnligkunskap® år 2012

.


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.