Avsnitt 82: Den breda eller smala vägen i livet
augusti 20, 2021
Avsnitt 85: Michaela får smärtlindring med en whiplash-skada
september 10, 2021

Nu har jag gjort en fantastisk Resa då jag inte mindre än 2 gånger gått utbildningen till Komyo Reikido Shihan eller Shinpinden som lärarkursen heter.

Under 4 dagar har jag umgåtts och lyssnat på en av de klokaste och visaste personer jag mött. När jag kom hem efter att ha varit i Italien i 6 dagar så känner jag hur jag är helt uppfylld av Reiki Ryohos kunskap.

Vad är det då som gör just den här Reikin så speciell?

Framför allt för att Inamoto Sensei lärt sig Reiki av en kvinna som praktiserat Reiki Ryoho i 50 år och lärt av Usui Sensei. Han är Buddhistisk munk och har bott i Kyoto i mer än 80 år. Inamoto Sensei fabricerar inte, lägger till eller drar egna slutsatser kring Reiki. Han förmedlar det han själv lärt och det han med säkerhet kan verifiera från grundaren Usui Sensei och Hayashi.

För dig som inte förstå vilka Usui och Hayashi är kan jag berätta att det är den linje från grundaren som jag talar om.

Usui grundare, Hayashi, Chiyoko, Inamoto, Solkarina

Det jag idag känner är att den klassiska japanska Reikin som jag själv praktiserar är riktigt, riktigt bra och både i tid och linje med Reiki Ryoho.

Komyo betyder upplysning och ljusets väg och Reiki är den andliga upplevelsen av det och do är vägen. Komyo Reikido. Det är skillnad på Reiki och Reiki och varför kommer jag att presentera i de utbildningar i Komyo Reikido som jag kommer att ha i hela Skandinavien.

Är du intresserad att lära dig kan du kontakta mig då jag kommer att resa runt i Sverige sommaren 2022 och hålla först och främst steg 1 och 2 i Komyo Reikido. Den är alltså öppen för alla.

Holi fire Reiki och Karuna Reiki är inte Reiki Ryoho och har ingen som helst bakgrund med de japanska filosofierna då dessa metoder är skapade i nutid av människor som inte vill följa traditioner utan göra egna tillägg. Jag rekommenderar dem inte. (Det här är healingmetoder men inte Reiki Ryoho eftersom det inte finns rötter till grundaren av Reiki Mikao Usui)

Det känns därför jättebra att kunna presentera en Reiki med tradition, förklaringar och förståelse för vad Reiki är som jag kommer att göra med utbildningarna i Komyo Reikido.

Det är tråkigt när Reiki får en negativ klang som det är i mångas mun i Sverige. Men det är endast för att man blandar in  new age tekniker som i grund och botten inte har med Reiki att göra. Man förvillar människor och faktiskt hindrar dem från att hitta sig själva.

Reiki Ryoho och Komyo Reikido är självklara enkla tekniker med långa traditioner som är flera tusen år om upplysning och vad upplysning är. Reiki skapar framför allt glädje, avspänning och gör livet mer njutbart när man förstå hur den ska användas.

Så jag fortsätter att utbilda i den klassiska japanska Reikin. Tyvärr är det många i Sverige som börjat använda samma begrepp fast de inte har sitt ursprung från mig. Den klassiska japanska Reikin ger oss on djup förståelse för helandet. Sen kan vi bygga på det med den andliga aspekten och förståelsen om vår egen utvecklingsvägs genom Komyo Reikido.

Vill du veta mer är du välkommen till min nya hemsid www.medireiki.se

MediReiki® www.medireiki.se
Solkarina.se www.solkarina.se
Onlinekurser www.sannessens.se
Reikiportalen med online Reikikurser
Reikiböcker


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.