Vad är en initiering eller ritual?
november 3, 2021
Att vara rädd för mörkret
november 3, 2021

Utbildningen till Esoterisk rådgivare & Dimensionsmedium & Änglamedium

Reikisidan

Texten kommer från boken Munay ki andiska traditioner och shamanism

När vi får en initiering innebär det att vi aktiverar ett minne. För vi människor har redan all kunskap inom oss, den finns i vår ljuskropp, som är vår andliga kropp (eller vårt högre jag) Det som hindrar oss från att helt och fullt minnas är en form av kollektivt trauma som vi lever i. Man kan säga att det ekorrhjul som finns där ute, med girighet, egoism, svält, krig och allt vad det nu kan vara, är ett kollektivt trauma.

Människan har någonstans på resans gång glömt sitt ursprung och en initiering handlar om att åter aktivera ett minne av något som egentligen redan finns inom dig. I ekorrhjulet blir vi frånskilda från den kosmiska ordningen. Genom olika ritualer kan vi hitta tillbaka till den.

Ibland behöver vi flera initieringar och riter för att minnet helt ska klarna för oss. Ibland räcker det med en enda. Så en initiering är inte mer än en överföring av energi som gör att vi får en påminnelse. (Vi behöver härma något för att veta hur det ska vara) Det öppnar möjligheten för oss att själva få kontakt med det som initieringen hade för avsikt att ge oss. Ett exempel på det är Reiki där man får en initiering som aktiverar ki-flödet i kroppen. Desto mer man sedan använder Reiki så kommer ki-flödet att öka. Reikienergin, ki-flödet kommer att ha samma vibration som vi själva bär på. Man stoppar alltså inte in något i en initiering utan visar vägen så att man kan stämma in sig själv.

När vi utför en ritual gör vi något efter ett speciellt mönster eftersom vi vet att det aktiverar det minne vi eftersöker. Inom Reiki har vi olika ritualer för att aktivera healingenergin i händerna på människor. Med hjälp av Munay ki eller Karpay som initieringar heter i de andiska traditionerna gör vi energiöverföringar som hjälper eleven att väcka det minne de vill aktivera.

Initieringar och ritualer har nog alltid förekommit hos människor. Det är mycket enklare än man kan tro att utföra dem.  Vi behöver dem i vårt dagliga liv för vi behöver någon eller något som visar oss vägen. Genom att utföra ritualer tillsammans m

Varför ceremonier och ritualer skapas

En ceremoni markerar ofta en övergång till något annat vid dop, bröllop, begravning t.ex. En ritual upprepas på bestämda tider och på ett bestämt sätt t.ex. vi borstar tänderna innan vi går och lägger oss.

Vi skapar hela tiden ceremonier och ritualer. Du har dem redan i ditt liv om du tänker efter. Du har säkert en ritual på morgonen och på kvällen på toaletten. Kanske har du en ritual när du städar där du gör det på ett visst sätt och i en viss ordning. När du tvättar bilen, viker tvätten, i ditt arbete.

Ritualer i det vanliga livet underlättar för oss eftersom vi inte behöver använda någon energi för att utföra dem. Det gör att vi kan slappna av och bara vara. Det är därför ritualer gör att vi kan få djupare andliga upplevelser eftersom vi inte behöver lägga energi på att förstå. Vi kan bara vara. Åtminstone är det så för mig att när jag borstar tänderna får jag ofta idéer, när jag dammsuger och dammtorkar hemma så flödar det också med idéer. Jag brukar ha papper och penna i närheten när jag städar så att jag kan fånga bra idéer när de kommer. Det är ett sorts vaket drömtillstånd.

När vi utför ritualer kan vi ofta slappna av därför att vi gjort det så många gånger tidigare och vi behöver inte vara närvarande och skärpta.

Ett exempel är städning; när du dammsuger och torkar golv är troligtvis dina tankar fria och du håller inte i dem och behöver göra någon ansträngning. När man står och fiskar och kastar ut och vevar in sitt fiskespö är det också en typ av ritual. Människor kan vittna om och berätta hur de kommer in i en tyst och stilla värld när de utför dessa enkla vardagliga ritualer.  Det är på samma sätt med andliga ritualer, när vi utför dem fokuserar vi på en viss teknik som kommer att försätta oss i ett tillstånd där vi är i samklang med den energi vi vill lära känna.

De bilder, tankar och symboler som dyker upp i vårt inre är erfarenheter som finns i inom oss. Människan behöver ceremonier och ritualer för det förenklar livet för oss i vardagen. När vi vill lära oss något nytt så är ritualer bra för de hjälper oss att vara fokuserade på det vi vill lära oss. Andra ritualer är vårt firande av olika högtider.

Man skulle kunna säga att jul, nyår, påsk, midsommar är moderna ritualer (övergångsriter) med ett visst syfte.

Vill du lära dig något kan du skapa en ritual för det och sedan upprepa det om och om igen tills du lärt dig det du ska. I de shamanska traditionerna kan man gå till någon av de tre världarna för att få ritualer av hjälp-andar och sedan kan man använda dem för att nå ett speciellt mål.

Ritualer kan vara svåra eller enkla men ritualer blir alltid vad vi gör dem till. De hör samman med övning och hur mycket övning var och en av oss behöver för att nå resultat är olika. Jag ska ta ett exempel:

En kvinna är övertygad om att hon har spöken hemma och besöker en shaman som säger till henne hur hon ska bli fri spökena. Varje dag, säger shamanen, ska du torka golven så att den negativa energin försvinner. Sedan ska du tända fem ljus i ditt hem som absorberar negativ energi och i varje rum ska du tända en rökelse varje dag. Om du gör detta i 3 veckor dagligen kommer dina spöken att försvinna.

Kvinnan blir nöjd och känner att hon verkligen vet nu hur hon ska bli fri från spökena hon har i sitt hem. Kvinnan utför ritualerna till punkt och pricka och kan du tänka dig efter tre veckor är spöket borta. Nöjd och glad tror hon att hon utfört magi. Hon förstår inte att det handlar om att hon förändrat sitt medvetande och höjt sina egna vibrationer. Det gör att hon inte ser dem. Hon har genom att höja sina egna vibrationer transformerat dem eller bryr sig helt enkelt inte längre om sina spöken.

Den här kvinnan behövde tre veckor för att övertyga sig själv genom att utföra en ritual.

En annan kvinna kommer till samma shaman och säger att hon vill bli fri spöken i sitt hem. Shamanen säger till henne att hon ska städa ordentligt en gång hemma och torka golvet. Dagen efter så går du med rökelse i varje rum och sedan på den tredje dagen så tänder du fem ljus och sedan kommer dina spöken att vara borta.

Kvinnan gör detta och får samma resultat som kvinnan som höll på dagligen i tre veckor. Vad beror det då på att en kvinna kan göra ritualen i tre dagar och en annan kvinna måste hålla på i tre veckor?

Det beror helt enkelt på vem man är som person. Vissa människor behöver längre ritualer för att nå samma resultat som andra människor får med kortare ritualer på kortare tid. Det har med oss som personer att göra och vår unika förmåga att bygga upp vår viljeenergi. Vissa människor behöver jobba upp sin viljeenergi och det gör kvinna nr 1 i tre veckor. Den andra kvinnan kan bygga upp samma viljeenergi på tre dagar. Så det beror helt och hållet på vilka vi är som människor och vilken utvecklingsnivå vi befinner oss på.

Den som står högre upp och är närmare Munay, den fjärde nivån, behöver inte lika långa ritualer som den som är på en lägre nivå i utvecklingsprocessen. Vi kan använda tankekraften när vi kan hela på ett ögonblick. Vi kan använda tankekraften och förändra verkligheten enbart genom tanke och känsla.

Ingen nivå är bättre eller sämre, alla nivåer är lika viktiga. Vi ska alltid hjälpa varandra att nå de högsta nivåerna och visa ödmjukhet inför dem som inte är där ännu.

ed naturen hittar vi dimensioner av oss själva som redan finns i naturens kosmiska flöde. I ritualerna får vi ett igenkännande.

Ur boken Munay ki andiska traditioner och shamanism

Utbildningen till Esoterisk rådgivare & Dimensionsmedium & Änglamedium

Solkarina Sinnligkunskap® år 2012

.


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.