Gamla tankemönster
april 3, 2018
Medkänsla en global manifestation
april 6, 2018

Varje människa har både det kvinnliga och manliga inom sig. Dessa båda sidor ska samverka inom oss för att vi ska känna oss hela och i balans.
Den kvinnliga sidan av oss är den tänkande sidan och den manliga sidan är den agerande sidan.

Kvinnan är tanke och känsla, mannen är handling.

Exempel Om du ska veckohandla så sitter du hemma och funderar över vad ni ska äta i veckan. Du skriver en lista för inköpen. Detta är din kvinnliga sida som gör detta. Sedan tar din manliga sidan plånboken och kör till affären och rent konkret plockar ned de varor som den kvinnliga sidan har funderat fram.

Ett annat exempel är om du ska åka på en resa. Då planerar din kvinnliga sida resan och det är din man som praktiskt åker.

Inom oss finns både vår kvinnliga och manliga sida. Många människor har en överstimulering av någon av dem och det kan skapa obalanser hos oss. Det är lätt att vi går in i roller pga fostran och präglingar både i mötet med olika kön i samhället men också i våra egna äktenskap och samboförhållanden. Alla förhållanden håller bäst och fungerar bäst om man kan samarbeta med sin egen inre man och kvinna innan man lägger dessa uppgifter på någon annan utifrån. Till detta krävs medvetenhet och vilja.

Den vänstra sidan står för den kvinnliga sidan och ofta lägger vi blockeringar och problem från kvinnliga förebilder på den vänstra sidan. Den högra sidan på vår kropp motsvarar den manliga sidan och ofta lägger vi fysiska problem som hör samman med relationer från manliga förebilder på den högra sidan av kroppen. Detta är viktigt att veta då människors symtom ofta uttrycker sig på olika sidor av oss. När du lär dig att tolka på detta sätt så kommer du att öka din intuition och varseblivning för att se vilka problem människor har. Och framför allt lär du dig mer om dig själv.

Det är ganska enkelt om du vill lära känna dig själv, lär känna dina kvinnliga och manliga sidor.

Kan det vara så att vi ska acceptera dessa väldigt olika sidor inom oss själva och i samhället för att bli mer hela.


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *