Avsnitt 90: Naveclchakrat och våra inre portaler
juli 7, 2020
Meditation
augusti 10, 2020

Nu är jag hemkommen efter att ha tillbringat 2 veckor i det magiska landet Japan. Det är en bunt med nya insikter om Reiki och Reikis ursprung, en massa fina foton i bagaget och jag ser fram till att skriva Reikimaster boken.

Det finns mycket jag funderat på kring Reiki och det sätt man jobbar med Reiki i Japan och det sätt vi jobbar i väst. För mig handlar det om att förstå kulturen, förstå ursprunget i kulturen och sedan se hur det kan påverka oss människor och hur vi kan använda det på bästa sätt. En blanding mellan det gamla och nya, västerlandet och österlandet.

Resan i Japan från Osaka, Kyoto och Geishakvarteren, Tokyo med byar och städer därtill har gett mig en inblick i japanernas kultur. Det finns nog inget renare land i världen man kan resa igenom. Japanerna är och har rena gator, hotell, toaletter på samma sätt som de har en genuin vänlighet mot sina medmänniskor. Allt detta är också en resa med reiki och som hör till Reikikulturen. Jag har upplevt så mycket!! fått så många nya insikter!! att jag inte i skrift just nu kan sätta ord på det. Den renhet som finns i Reiki bär Japanerna i det inre såsom det yttre.

Det jag känner är att mitt medvetande expanderar, min kunskap växer, min förståelse för utvecklingsprocesser hos människan växer också, jag ser mer och mer sammanhang.

Att möta och se andra kulturer och framför allt vad som präglat kulturer gör att vi kan se vad som präglar männisor och vad som också kommer att bli framtiden. Framför allt är det intressant att se hur alla kulturer har liknande ursprung, samma trådar de vävs ur.

Att stå på platsen i Hiroshima där atombomben föll ingav en magisk känsla. Där brann en eld som kommer att brinna ända tills den dagen det inte längre finns kärnvapen på jorden.  Det Japanska folket har fått utstå många umbäranden med krig, bombningar, jordbävningar, sunamis och de verkar vara ett otroligt starkt folk, trots allt de varit med om finns både leende och vänlighet hos dem och det kan vi lära mycket av.

Detta är resterna av en kyrka som brändes ut i Hiroshima en symbol för fred idag mitt i det moderna samhället med alla stora byggnader och moderna teknik. Jag har köpt in origami svalor, örhängen som säljs i butiken

Otroliga vyer i templen och shinto helgedomarna.

Reiki härstammar både från buddhismen och från shintoismen ( naturreligion) det är blandingen mellan detta, från Samurai kulturen, Geishor, krig och elände som Reiki kristalliserats ut. DET är magiskt

Högt uppe i bergen finns ett världsarv där man gör halmtak på husen. Dessa hus kallas GASSHO HUS jag ler för mig själv. Gassho används i Reiki det betyder händerna ihop och är en böneställning man använder för meditation, kontemplation och för att skapa närvaro. Så här ser huset ut – ett Gasshohus

Jag vaknade på morgonen på hotellet och drog bort gardinen då mötte mig denna fantastiska vy av mount Fuiji. Jag har tagit med mig några stenar från bergets då vi åkte upp till första basstationen. I butiken finns kraftföremål från Japan till försäljning.

Jag hade också äran att besöka Usui gravplats och minnesten i Tokyo som hans elever rest och där han vilar tillsammans med sin familj. I Japan kremeras man och familjen placeras i samma grav. Litet, enkelt och smidigt, då kyrkogårdarna i de stora städerna ligger inklämda mellan bostadshusen. Tänk bara i Kyoto finns 1000 tempel de finns i vart och vartannat kvarter.

Här är jag framför Usui minnesten, efter att ha jobbat med Reiki sedan 1990 och utbildat hundratals människor i metoden var det magiskt att få stå här och känna tacksamhet inför Usui och komma så nära honom man bara kunde. Hans gravplats.


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *