Reiki ger djupare inre självkännedom
januari 16, 2020
27 Reikilärare delar sina erfarenheter med klassisk japansk Reiki
januari 23, 2020

Jag har börjat göra lite fysiska behandlingar med Reiki. Så vansinnigt roligt det är jag hade nästa glömt bort hur roligt det är att göra fysiska behandlingar.

Därför delar jag med mig av den behandling jag gjorde i Umeå i gårkväll.

/gereiki-reikikurs-solkarina.jpg

Bild: Anna på Reiki 1 kurs.

Reikibehandling av Solkarina 

Av Karin

OBS det är en fd elev som fick behandlingen och som summerat den.

Solkarina började med att fråga om jag hade problem med kroppen och jag svarade höften och ont i knän. Hon började med att lägga händerna på mitt huvud. Det blev snabbt en varm, tryckande känsla mellan tinningarna och sedan tryck i hela huvudet och ner mot näsan och bihålor.

Det gick ilningar ner till bihålorna. Solkarina hittade en öm punkt mitt i huvudet som jag också kände av och den ömmade. Jag hade känslan av att energin drog fram och tillbaka ,lite som en dragkamp mellan Solkarinas händer och den ömmande punkten i mitt huvud.

Detta pågick en bra stund och trycket i huvudet fanns kvar. Kändes befriande när det släppte och trycket minskade.

Det blev ljusare i mitt huvud när det släppte.

Under detta arbete hörde både jag och Solkarina ett högt mag knorr vid sidan av behandlingsbänken men det var varken min eller Solkarinas mage som knorrade. Solkarina såg en kort man i ett hörn, min morfar dök direkt upp i mina tankar.

Jag beskrev mannen jag såg och hon kunde bekräfta att det var hennes morfar som kom, han stod 2 meter ifrån oss med knorrnade mage. Det fanns ett innerligt budskap till kvinnan och hon berättade om sin relation med sin mormor och morfar när hon växte upp. / Solkarina

Solkarina sa att den ömma punkten var en blockering/trauma och troligtvis hade med fallet på jobbet i augusti då jag slog i höften väldigt mycket och har haft problem med höften sedan dess och att jag inte hade släppt den händelsen än. Det kunde ha slutat illa men gick bra efter omständigheterna.

Att det var ett trauma som var den ömma punkten mitt i huvudet som hon löst upp. Då kom jag på att när jag fyllde 10 år så hade jag fått en ny cykel som jag ville visa för mormor och morfar. När morfar skulle gå ner för trappan för att titta på min cykel så ramlade han nedför trappan och han kom aldrig hem igen från sjukhuset.

Men det berodde inte bara på fallet utan han hade långt gången cancer. Men det var jag inte införstådd i.

Jag tyckte det var mitt fel att han föll. En annan händelse dök också upp jag cyklade omkull för 2 ½ år sedan och slet nästan av ett ledband i vänster knä.

Solkarina bytte position med händerna höll på och tryckte lite lätt på mina axlar och det kändes som att kroppen stretade emot . Det ilade ner till höger knä. Kände hur det började pirra i armarna och händer. Jag blev yr i huvudet.

Det pulserade och var tryck i huvudet som kom och gick under hela behandlingen. Sedan flyttade Solkarina händerna till  på mitt baschakra. Kände först lite spänningar som snabbt släppte och det blev sedan bara varmt och skönt.

Efter det lade jag mig på sidan i framstupa sidoläge och hon lade händerna på min vänstra höft,nästan omedelbart kände jag att det spände och det började krampa i vänster ben först på utsidan låret och sedan mitt på låret och på insidan av låret och det gjorde riktigt ont.

Höften började röra sig och jag trodde det var Solkarina som sakta rörde min höft fram och tillbaka det var som att vaggas. Men det var det inte.

Kramperna kom och gick medan jag vaggades fram och tillbaka. Kände också kramp i höger ben men det var lite i jämförelse med den vänstra sidan. Jag hade svårt att slappna av och försökte slappna av men det var svårt. Fick andas djupa andetag för att försöka slappna av. Till slut gav det med sig.

Det hela avslutades med en kraftfull blodförbättrings teknik. Det kändes skönt.

Efter behandlingen kända jag mig yr och det snurrade i mitt huvud en stund. Jag gick omkring lite och det kändes bra men lite vinglig. Jag såg i spegeln att jag såg annorlunda ut i ansiktet. Mer avslappnad och ljusare på något sätt. Jag hade inte ont i höft eller knä och jag kände mig mycket gladare.

Sov inte så bra på natten men jag kände mig upprymd och glad. Första dagen efter behandlingen har jag känt mig glad,lite yr i huvudet och till och från tryck i huvudet.

Jag har inte haft ont i höft eller knän.

Känner en ömhet i höften på vänster sida på kvällen. Blev trött på eftermiddagen väldigt trött. Om det beror på för lite sömn eller om det är pga. behandlingen vet jag inte.

Det var en speciell och fantastisk upplevelse under hela behandlingen.

/Karin 20200121

#reiki #reikibehandling #reikikurser #reikiböcker #reikiforskning #reikihealing #klassiskjapanskreiki #seheki #reikimaster #reikigrundkurs


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.