Kanalisering: Budskap från det högre jaget
januari 4, 2020
En typisk Reikibehandling med Solkarina
januari 22, 2020

Den här Reikin lär jag ut.

Ibland läser jag att Reikiutövare lägger till tekniker för att människor ska få en ”djupare” andlig eller spirituell upplevelse. För mig är det lite obegripligt eftersom Reiki i sin renaste naturligaste form ger just det. Med tillägg riskerar läraren att göra sina upplevelser till elevens upplevelser eller skapa något som inte finns.

Att förstå Reiki att energin som flödar inte ges utan fås från en källa av större kunskap är också ibland svårt för människor att greppa. De vill gärna ”ge” Reiki och glömmer att Reiki dras dit den behövs oavsett om du är där eller inte. Hur du bjuder in Reiki avgör vilket flöde av Reiki du får. Många nyandliga tekniker har olika sätt att bjuda in Reiki på och därför blir det inte alltid Reiki de förmedlar utan något som kommer från lägre viljor.

Jag möter idag människor som arbetat med Reiki i 10 eller 20 år. Men har de verkligen ”arbetat” med Reiki och då menar jag har de gett Reiki? Har de verkligen fått insikt om Reiki? Eller har de en mental Reiki som sitter i huvudet på dem? 

Reiki är medkänsla och vänlighet en kärlek som bara en mor känner för sitt barn, kan vi känna den för alla människor vi möter? då har vi mött Reiki. Reiki är inte uppgraderingar, Reiki är inte speciella tekniker eller meditationer! Reiki är händerna på, lyssna, var närvarande, låt energin dras dit den behövs, var en kanal för dig och andra för balans, låt inte ditt huvud och dina tankar säga dig vad balans är. Låt hela ditt väsen känna vad balans är och lev den sedan. Det är Reiki, det är självkännedom, det är att ha kontakt med sitt inre. Vägen dit är enkel, Reiki är enkelt.

I mötet med den Reikin så möter också eleverna den källan inifrån sig själva. De får möta den inre kunskapen hos sig själva på sitt sätt utan att någon talar om vad och hur de ska uppleva den. Det är Reiki för mig. 

Reiki i sin ursprungsform är en fysisk metod för fysiskt läkande. I våra fysiska kroppar upplever vi känslor och fastnar i begränsningar, det skapar lidande och smärta inom människor. Genom Reiki kan detta läkas och det är då du får kontakt med dig själv, den du är och vad ditt verkliga livssyfte är. Det är smärtan som oftast i vår västerländska kultur finns i våra känslor och från våra relationer. En själslig smärta som behöver botas och helas. Då blir också den fysiska kroppen mer hel. När vår fysiska kropp är mer hel, eller vi förstår och lär känna vår inre smärta eller fysiska smärta. Då läker vi inte alltid på det sätt vi skulle önska att vara helt friska utan vi läker i förståelse för en djupare större verklighet.

Det är Reiki kraften och förmågan att vara i flöde med livet, din mening och vad du är här för att göra. Det är en inre känsla utan lidande eller smärta

Lidandet har flera nivåer. Vi kan lida känslomässigt som man ofta kan göra i relationer. Vi kan lida fysiskt för att kroppen är trasig. Vi kan lida existentiellt för att vi inte förstår meningen med våra liv.

Reiki har sitt ursprung från Japansk kultur och i den japanska kulturen är de präglade av Buddhismen men de är också präglade av shintoismen som säger att vi alla är ett, det finns ett flöde av livsenergi som genomströmmar allt. Därför kan du vara ett med myran, träden, himlarna, haven och människorna. En djupare inre respekt och vänlighet vaknar både till en själv och livet.

Därför – behövs inga ”andliga” tekniker i Reiki som ska få dig i kontakt med spirits, andliga guider, änglar, högre jag osv Reiki har allt, är allt och behöver inga tillägg.

Det är just det du kan hitta med Reiki, allt som du verkligen är när du hör, ser, känner och vet essensen av vad du verkligen är.

Det är min Reiki / Solkarina Sinnligkunskap

Kalender för hela Sverige

Solkarina Sinnligkunskap

Andlig podd Solkarina Sinnligkunskap

Youtube Solkarina

Instagram

Facebooksida

Kurser och utbildningar

 


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.