Änglamedvetande Umeå 7-8 april och Uppsala 19-20 maj
februari 2, 2018
Trauman får medvetandet att gå ur kroppen
februari 14, 2018

Varje människa har både det kvinnliga och manliga inom sig. Dessa båda sidor ska samverka inom oss för att vi ska känna oss hela och i balans.

Den kvinnliga sidan av oss är den tänkande sidan och den manliga sidan är den agerande sidan.
Kvinnan är tanke och känsla, mannen är handling.

Exempel

Om du ska veckohandla så sitter du hemma och funderar över vad ni ska äta i veckan. Du skriver en lista för inköpen. Detta är din kvinnliga sida som gör detta. Sedan tar din mannliga sidan plånboken och kör till affären och rent konkret plockar ned de varor som den kvinnliga sidan har funderat fram.

Ett annat exempel är om du ska åka på en resa. Då planerar din kvinnliga sida resan och det är din man som praktiskt åker.

Inom oss finns både vår kvinnliga och mannliga sida. Många människor har en överstimulering av någon av dem och det kan skapa obalanser hos oss. Det är lätt att vi går in i roller pga fostran både i mötet med olika kön i samhället men också i våra egna äktenskap och samboförhållanden. Alla förhållanden håller bäst och fungerar bäst om man kan samarbeta med sin egen inre man och kvinna innan man lägger dessa uppgifter på någon annan utifrån. Till detta krävs medvetenhet och vilja.

Den vänstra sidan står för den kvinnliga sidan och ofta lägger vi blockeringar och problem från kvinnliga förebilder på den vänstra sidan. Den högra sidan på vår kropp motsvarar den mannliga sidan och ofta lägger vi fysiska problem som hör samman med relationer från mannliga förebilder på den högra sidan av kroppen. Detta är viktigt att veta då människors symtom ofta uttrycker sig på olika sidor av oss. När du lär dig att tolka på detta sätt så kommer du att öka din intuition och varseblivning för att se vilka problem människor har.

Från Grundkursen i Reiki


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *