Tarot
december 27, 2022
Indigo människor
december 29, 2022
Visa alla

Karma är ett mycket missförstått ord och begrepp. Det används för att skapa skuld hos människor samt för att förtrycka människor så de inte ska våga utvecklas utan vara nöjd med den lott de har. Samhällets struktur är alla ansvariga för som lever och levt i samhället. Det går därför inte att skylla på en enskild individ när de inte mår bra, eller kan hantera sitt liv, för någonstans har de lärt sig detta och det kommer då ifrån de hierarkiska system som finns i samhället. När människor känner skuld och rädsla då vågar de inte inspireras heller. Inom många sekter och religösa rörelser skyller man ofta sjukdom och lidande på enskilda personer.

Ordet karma kommer från Veda och betyder insiktsfull rörelse. Vi befinner oss i en ständig rörelse och ja, visst kan våra val skapa en negativ rörelse eller en positiv rörelse. Men det är en del av livets kretslopp och gång. Karma är därför inget annat än insiktsfull rörelse. Glöm därför inte att livet har ett kretslopp och alltid går framåt. Men ingen människa kan se 100 % resultat av de val de gör i livet därför att vi lever inte frånskilda varandra i samhället utan är påverkade av varandra.

Alla människor befinner sig därför alltid i karma – i en insiktsfull rörelse när vi lär oss något av det vi möter i livet.

Tänk därför på att inte fastna i skuldbegreppet att du är ansvarig för allting i ditt liv. Det finns ett helt samhällssystem som också påverkar ditt liv. Det du själv kan göra är att mildra ditt lidande i svåra situationer genom att använda din viljekraft och själv skapa förändringar i ditt liv.

Jag tror inte på att skuldbelägga någon människa varken i det förflutna, i nutid eller från andra platser. När vi skuldbelägger tappar vi och människor personlig kraft. Karma som är insiktsfull rörelse kan hjälpa oss att medvetet skapa kärleksfulla, icke dömande handlingar = insiktsfulla rörelser.

Läs mer om donationer

Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *