Avsnitt 32: Ceremonier och ritualer livsviktiga för vår utveckling eller?
april 24, 2019
Avsnitt 33: Fri vilja, känslor, synkronitet och meningen med livet
maj 3, 2019

Idag fick jag en förfrågan av en elev hur jag såg på avundsjuka. Ska jag vara helt ärligt så visste jag inte riktigt vad det ordet betydde så jag var tvungen att gå på synonymer och titta.

På Synonymer kom ordet missunnsam fram, men det som slog mig mest var att motsatsen till avundsjuk är generös. Då förstod jag faktiskt ordet bättre. För mig är det självklart att vara generös och att vara avundsjuk finns inte i mitt vokabulär ens. Ett ord jag aldrig använder.

När någon lyckas så känns det alltid jättebra.

För varför skulle jag missunna någon att lyckas eller att göra något bra. Det är väl självklart att man önskar alla människor framgångar. Känner du någon avundsjuk människa så gå därifrån.

De kommer aldrig att stötta dig, stå bakom dig eller hjälpa dig att lyckas gå framåt i livet. Kan det vara så att avundsjuka människor har mer fokus på omgivningen och vad de tycker och tänker istället för att gå sin egen väg i livet? De är inte generösa.

Alexander Pärleros på framgångspodden sa det så bra. ”Framgång är att se andra människor lyckas” det har alltid varit mitt koncept. Där finns ingen plats varken för avundsjuka eller missunnsamhet.

No Way! kärlek är att se en annan människa växa

 

Solkarinas hemsida

Instagram

Facebook

Youtube


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *