Jul och Nyårskalender med dagliga energiöverföringar
december 4, 2018
Klockor, eget varumärke och entreprenörskap
december 12, 2018

När jag lärde mig Reiki 1990 så lärde jag mig en enkel klassisk Reiki. Fullständig förståelse fick inte jag förrens jag lärde mig den Japanska Reikin 2000 det var då jag fick tekniker för att arbeta med livskraften. Utan symboler och utan att enskilda lärare påverkat det med egna värderingar.

Takata som tog Reiki till väst är ett klassiskt exempel på hur man försöker göra om Reiki för att anpassa den i tiden.

Den Reiki som är störst i Sverige är en amerikansk Reiki där man helt gjort om den från de gamla traditionerna. Eller jag kan se att man lärt sig Reiju och den klassiska Reikin i USA men sedan formulerat om det till sitt eget.

Varför människor måste göra om saker en gång till är en gåta.

Livsenergi är livsenergi den förändras ju inte som människors förmåga att förstå gör.

Det man ibland glömmer när man använder olika Reikimetoder som enskilda människor kanaliserat ned och själv utvecklat. Det är att det är inte längre Usui Reiki utan något annat. Frågan är vill man ha något annat.

Jag vill det inte. Den Reiki jag lärde mig 1990 fungerar så bra idag. Jag behöver varken lära om eller uppgradera något. Reikin är redan perfekt. Jag tror att anledningen att man gör om Reiki, kallar det annat har flera orsaker. En kan vara att det finns mycket ego och komersiella intressen. Då måste man sälja och ska man sälja måste man hitta på nya healingformer.

Det är inte Reiki

Reiki kommer att helt erövra världen när förmågan att använda livsenergin förstås bättre av människor som använder Reiki. Och människor förstår att en kurs räcker sen kan du Reiki. Du behöver inte en massa nya påhittade metoder med efternamn för att ha en bra Reiki. Det får du genom att använda Reiki och få insikt om Reiki.

Så jag / Vi fortsätter vår väg att använda Reikikraften utan att göra den avancerad, dyr eller krånglig. Inte heller tror vi att den amerkanska Reikin är den bästa Reikin. Utan snarare att den kan begränsa människor. Tömma plånboken och skapa en ”stress” att ha missat något hos användaren. Det är bara i Sverige vi använder den amerikanska Reikin med alla förgreningar den har. I övriga Europa använder man den klassiska Reikin med inslag av väst och Takata-stil.

Italien, Spanien, Portual använder den Japanska Reikin. I Norge använder man en Tysk Reiki som en tysk tagit fram mest. Det är väldigt blandat i världen. I England är det främst fria mastrar som mig som arbetar och de arbetar också med den klassiska Japanska Reikin i Storbritannien.

Så i Sverige är vi lite underutvecklade ibland som inte förstår att livskraft är livskraft och den kan varken uppgraderas eller nedgraderas. Det finns i betraktarens öga.

Reiki är enkelt. Steg 1 du ger Reiki fysiskt. Steg 2 du kan skicka på distans bla. Steg 3 du kan aktivera Reiki i andra. Enkelt väldigt enkelt.

Solkarina //

Reikigrundkurs

Reiki fortsättningskurs

Reiki lärarkurs

 


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *