Leva ett 5 dimensionellt liv
november 8, 2018
Välsignelser
november 14, 2018

En elev i Reiki som verkligen kommit långt i sin egen utveckling med Reiki och älskar Reiki skrev till mig och var lite bedrövad. Framför allt några få människor snackar så mycket ”Sk*t om Reiki. Så detta är till er som hör skitsnack och inte vet något om Reiki

Tyvärr dyker det då och då upp människor som anser sig ha patent på vad Reiki är och inte.  För att aktivera Reiki får man en initiering. Det innebär att man väcker ett minne hos eleven som redan finns inom dem. Vi stoppar inte in något i dem!

Varje gång du lär dig något nytt så väcks minnen i dig och du får en initiering och en aha upplevelse.  Lärandet vi fick i skolan är initieringar. Därför att läraren väcker en sovande kunskap inom oss genom att förmedla sin egen. En vägledd meditation är också en initiering för den väcker minnen.

Den Japanska Reikin som jag använder mig av  och jag kan ju inte svara för annan Reiki. Den Japanska Reikin härstammar från qi gongen. Alla som gjort qigong vet hur avslappnande det är. Och Reiki är en förlängning av qi gong.  Qi gång i sin tur bygger på en flertusenårig kunskap om kroppens energikroppar och meridianer vi känner det genom akupunkturen och akupressur bla. För att skapa flöde i kroppen löser man upp blockeringar. Det är också vad den Japanska Reikin är.

I England arbetar man nästan helt och hållet med den Japanska Reiki och lika är det i Spanien och Italien. Den amerikanska Reikin har bara fått fästa i Sverige. I Norge är det en tysk Reikimetod som briljerar. Så innan vi i Sverige dömer ut Reiki ska vi nog se vad det är för Reiki vi dömer ut – först. Men det är väl som vanligt att egoister och en massa 3-d människor med munläder tar plats och de tysta vågar inte säga emot. Så nu har jag skrivit det iallafall.

Människor som har andra åsikter om Reiki måste själva svara för vad de menar och varför de använder olika tekniker, symboler och annat i Reiki.

En person som håller på med Reiki kan inte svara för alla Reikiutövare.

Du kan aldrig jämföra en Reikilärare med en annan. För det handlar om personkemi. På samma sätt som när vi gick i skolan och skulle lära oss olika saker så lärde vi oss bäst när personkemin fungerade med läraren. Så är det i Reiki också.

Jag har använt Reiki sedan 1990 det är en fantastisk metod för självkännedom. Jag kan bara beklaga att det finns de som får sämre utbildningar och sämre lärare för det är oftast dessa människor som aldrig får insikt om Reiki. För det behöver man känna trygghet med sin lärare för allt lärande bygger på trygghet i lärandet.

Så när du läser på nätet att människor kritiserar Reiki tänk då på

  • De kan ha haft en dålig lärare
  • De kan allmänta vara egoister som inte ser att alla människor behöver olika metoder för att nå sitt livsmål
  • De har aldrig fått insikt om Reiki och vad flöde innebär
  • De som snackar skit är rädda för beröring eftersom beröringen gör att de kommer djupare in i sig själva. Beröring kräver mod så ibland snackar man skit istället.

Hur skulle jag annars kunna förklara 30 år med Reiki, människor som hittar sig själva, vad de vill och sin livsväg. Jag anser att man endast behöver 3 steg i Reiki. Alla tillägg, sk uppgraderingar och annat är bara den 3 dimensionella världens människors sätt att tjäna pengar och lura folk på pengar.

Reiki är Reiki när du väl lärt dig det behöver du bara en sak. Öva och ge dig själv Reiki varje dag.

För dig som vill veta mer om Reiki istället för att läsa konstiga saker på nätet eller lyssna till extrema människors åsikter. Läs min grundkursbok Reiki naturligt helande och mjuk beröring.

I studier jag gjort med den Japanska Reikin jag arbetar med har människor upplevt ett välmående som ökat mellan 20-70 % efter en timmes behandlig. Idag vet man att Reiki har samma effekt som mindfullnes, yoga och olika meditation-avslappningsmetoder. Det finns forskning på det. Framför allt är Reiki suveränt på mental ohälsa just för att Reiki för människor närmare sitt hjärta från tanken och huvudet.

När människor mår bra av något så är det verkligen beklagligt att det finns olyckskorpar som försöker få dem att tro motsatsen.

Läs min Reikibok då förstår du vad jag talar om

På samma sätt som du kan fråga människor vad Gud är för dem och du kommer att få olika svar så kommer du att få olika svar av olika Reikilärare.

Med tanke på att tanken är skapande så välj en lärare som har vänliga åsikter så mår du som allra bäst.

Lycka till med din Reiki

Lär dig mer om Reiki

Lyssna på Reikipodden


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *