Om Reikienergi, lära sig Reiki och att vara vänner
september 13, 2018
Esoteriska rådgivare & Medium & Änglamedium & Spiritualistiska medium
september 17, 2018

Den mentala och psykisks ohälsan växer i samhället.Den kostar samhället 70 miljarder varje år. På 1177 vårdguiden säger de så här om psykiskt ohälsa att man kan känna sig ledsen och orolig, ensam och ha sömnsvårigheter eller mår dåligt en längre tid. Alla människor kan må psykiskt dåligt under sin livstid. Man kan också se och höra saker som gör att man mår dåligt. Det är en av anledningarna att jag tycker att den dimensionella kunskapen är viktigt. Jag tror att mycket som man hör och ser som ingen annan hör och ser tillhör något dimensionellt plan. Man är helt enkelt en dimensionell person. Men i vårt samhälle så fostras vi inte att förstå vad vi ser och hör. Man medicinerar gärna bort det för då ”finns” det inte istället för att förstå att allting kommer någonstans ifrån och genom att se dimensionellt så kommer många att slippa sin psykiska ohälsa. Jag har själv varit där för mer än 30 år sedan och då existerade inte ordet utbrändhet eller utmattad. Människor som är mer sensitiva än andra uppfattas ofta att de bär på en psykisk ohälsa vilket i grunden inste stämmer. Vi måste lära oss att kombinera bra metoder.

Man säger att psykisk och mental ohälsa beror på ett nedsatt välbefinnande. Och Reiki ger ett högre välbefinnande. Därför kan Reiki vara enormt bra för just den här typen av problem. Vid forskning jag gjort tillsammans med vänner så visar det sig att välbefinnandet ökar med ända upp till 70 procent efter en Reikibehandling. Och då poängterar jag att man måste ha fått en BRA utbildning av en Reikilärare. För kunskapen om Reiki handlar om att man fått en bra Reikiutbildning och har fått insikt om Reiki. Helt ärligt så de flesta i vårt land har inte så stor insikt om Reiki inte ens lärare som använt det i 20 års tid. Reikivärlden idag handlar om att den som marknadsför sig och syns mest får lära ut Reiki inte alltid den som är kunnig. Jag har sett många exempel på det.

1177 skriver också att det finns många olika orsaker till psykisk ohälsa alla människor är känsliga för påfrestningar under livet. En påfrestning kan vara stress, oro, ångest och sorg.

Det är anledningen till att jag är utbildad vägledare i Sorgbearbetning vid institutet för Sorg och har studiecirklar i Umeå för den som vill lära sig hantera sorg. För sorg handlar om förluster vi gör i livet och detta kan vara en av många orsaker till att man får psykisk och mental ohälsa. Du kan läsa mer om studiecirklarna i Umeå här

Psykisk ohälsa kan även påverkas av arv och miljö säger 1177. Vilket betyder medärvad egenskaper från föräldrar och omgivning. Miljön runt omkring oss där man växer upp och lever just nu påverkar oss. Arv och miljö tillsammans är de saker som formar oss människor

Vill du lära dig Reiki så är det en bra metod att kombinera med andra insatser för att öka välbefinnandet. Du hittar mina distanskurser här.  Jag brukar rekommendera att man läser min bok om Reiki först 

Tyvärr finns inget samarbete mellan samhällets instanser och bra Reikiterapeuter. Jag har arbetat med Reiki sedan 1990 och har sett 100 tals människor öka sitt välmående med Reiki. Är du intresserad att lära dig är du välkommen att höra av dig. 

Vi är en dold grupp i samhället och en dold grupp som hjälper sig själva som inte ingår i  mätningar, forskning och annat kring hälsa. Det är bara att beklaga för många människor återhämtar sig just med Reiki men det vet inte alla vårdinstanser mm om.

Jag har själv varit utbränd/utmattad/sjukskriven 3  gånger fram till  från 1988-1999 och vet därför vad jag talar om. Reiki blev min räddning.

 


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *