Reiki och Japan
september 5, 2018
Reiki och mat
september 7, 2018

Visste du att mobbing betyder kränkande särbehandling och innebär att en eller flera personer trakasseras inom en social grupp. Mobbing involverar allt från misshandel, olaga hot till förolämpning och förtal.

Mobbing handlar ofta om att få status och makt. Den vanliga mobbaren har bra självförtroende men saknar empati. Och avsaknad av empati har ofta med mobbarnes egna traumatiska livsuppvelser att göra. När en mobbare får makt så har de inte kontakt med sina egna inre sår.

Visste du att mobbaren för att nå sitt mål använder sig av den ”tysta massan”. Ta ställning blir därför viktigt för omgivningen. Ordet MOBBING kommer från ordet MOB som betyder ”den opålitliga hopen” att ”pöbla” eller att ”bråka i gäng eller grupper”.

Förr var det vanligt att man mobbade fysiskt och verbalt, sparkar, knuffar, sprida rykten, klotter. Det är också vanligt med blickar, suckar och kommentarer av olika slag som leder till utfrysning.

Det vanliga idag är E-mobbing där man via chattprogram, olika communitys, internet-sidor, sms, hånar eller misskrediterar människor.

Lär dig älska människor så som de är. Därför att så mycket som du älskar andra så mycket älskar du dig själv och då är dina inre sår läkta. Du blir då ingen mobbare.

 


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *