Kan du inte ta beslut det kan finnas en esoterisk förklaring
februari 15, 2018
Hur jag ser på medium
februari 16, 2018

Här kommer att utdrag ur boken Reiki naturligt helande och mjuk beröring där jag skriver mer om chakran. Under Reiki 1 utbildningen får du lära dig mer om chakran och hur chakran också ger oss värdefull information om statusen på klienten. För mig är chakrasystemet bara en karta för att vi ska kunna få värdefull information. Det har jag också skrivit om i boken psykometri och energiavläsningar där jag beskriver hur man gör energiavläsningar och använder sig av chakrana. Se också Reikigrundkurs utbildning

  Chakra en karta

Kunskapen om chakrana kan vi använda för att lättare spåra var i kroppen vi skall använda vår fysiska Reiki. Vi kan genom att lära oss om chakran se gemensamma mönster. När vi möter klienter kan vi genom att lyssna vad de berättar för oss spåra i vilket chakra deras problem hör hemma. Därför att allting är vibrationsfrekvenser. Då kan vi för att stödja dem och ge dem Reiki för att stärka ett chakra-område. Vi kan ge dem emotionell och mental feedback på hur de kan arbeta med affirmationer och mönster. Ibland räcker det med att de får tala med oss så kan de sätta händelser och känslor på plats.

Jag vill tillägga att detta är esoterisk kunskap och det inte är vetenskapligt belagt att det fungerar på detta sätt (vad jag vet).

Så börja lyssna vad människor säger. Var i kroppen sitter deras problem? Vilket chakra hör problemet de talar om hemma i?

För att spåra var i kroppen dina frågetecken sitter kan du göra på följande sätt: kom ihåg att det blir generellt som du ”diagnostiserar” enbart för att du ska veta ungefär var på kroppen du ska sända Reiki med hjälp av dina händer.

Fokusera på ditt problem som du har oavsett vilket det är. Känn efter var i kroppen du känner en spänning eller tunghet av något slag. Vilken kroppsdel? Lägg händerna och ge Reiki till det område som du känner är spänt eller stelt på din kropp. Andas in och ut Reikienergin så du får upp ett bra flöde.

Genom att du lärt dig vad de olika chakrana generellt står för så kan du nu analysera själv vilket chakra ditt problem hör hemma i.

Börja sedan med att ge Reiki till den kroppsdel som du känner att spänningen sitter i. Ibland kan man få öva på att känna efter var i kroppen problem sitter.

Detta beror på hur van man är att lyssna in kroppen. Med tiden kommer du att känna det. När du gett Reiki till det området som känns tungt eller spänt och det släpper fortsätter du att ge Reiki till det chakra som är aktuellt för ditt problem.

Skapa en mental bild som du känner är så stark att du tror på den, hur det är att leva och vara i den känsla du skulle ha om problemet är löst. Håll ett kraftigt mentalt fokus och känn med dina känslor att det verkligen är en sann bild oavsett hur stort eller litet det problem är som du vill förändra med Reiki. Upprepa processen varje dag tills du vet hur du ska lösa ditt problem eller att det har blivit förändringar.

Chakrana kommunicerar med kroppens övriga meridianer genom att du lokaliserar området på kroppen där energilåsningen sitter så aktiverar och avlägsnar du cellminnen och präglingar som du har i dem. Genom att lokalisera ett problem till chakran och spänningar i kroppen kommer du att kunna skapa balans i hela kroppens energisystem då meridianerna påverkar och balanserar varandra inbördes. Var uppmärksam när du ger Reiki var du håller dina händer och vilket chakra området hör till. Vad talar klienten om? Kan du se ett samband?

Här kan du lyssna när jag berättar om våra 7 chakras


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *