Du är unik
maj 10, 2018
Möta människor i nya miljöer
maj 13, 2018

Jag säger ofta att man inte ska följa John och jag ska nog förklara vad jag menar. Det handlar inte om att inte lyssna och se på dem som har kunskap och gått före utan att följa John handlar om att våga tänka själv.

Vi kan göra som andra gör och då kopierar och försöker vi likna andra. Vi hittar inte oss själva då fokuset ligger på att göra som andra gör. Jag ser det då och då hos elever som inte har något mod. För det handlar om mod att våga lyssna på sig själv. Jag har sett det hos andliga lärare.

Tag dig tid och fundera över hur du gör i ditt liv

Vi ska inte blanda ihop begreppet följa John med att låta oss vägledas och lära av människor som gått vägen före oss.

Sitta i sin egen bubbla lär man sig ingenting av. Men tillsammans med andra människor ser man sig själv och får verkligen prova sina vingar.

Jag har några favoriter i Storytell jag lyssna på då och då. En av dem är Eckart Tolle. När jag var på resa nyligen så lyssnade jag en hel del på honom. Det är fördelen med att resa det finns mycket tid att vara i reflektion på. Och att vara i reflektion är jätteviktigt för att inte bli en följa John. Vi kan lätt tappa bort oss i följa John.

Eckart Tolle talade om att vi identifierar oss med saker. Och ofta dyra saker. Han säger de dyra sakerna ger oss en identitet just för att alla inte har råd med dem. Det är en del av egot för egot behöver objekt att fokusera på för att skapa en identitet åt dig.  Därför kan egot lätt förlora sig i saker.Egot skapar beroende hos människor som är värre än sjukdom. Produkter och saker blir därför identitets förstärkare.

Mycket tänkvärda ord som fick mig att reflektera över mitt liv

För många år sedan sa en av mina elever till mig att jag var så enkel. Därför att jag aldrig bar smycken, jag sminkade mig inte, jag var naturlig. Det var så och det är den jag är. Detta blev uppenbart hos mig i reflektion av Eckart Tolle i öronen. Jag har blivit påverkad och bländad av yttre faktorer det påminde en vän mig om i veckan som var.

Det är inte den jag är. Vi behöver människor omkring oss för att få inspiration men samtidigt så får vi också förelägganden av dem. Detta blev för mig så uppenbart. Jag vet vem jag är.

Genom att se var vi var då och var vi är nu så kan vi se oss själva. Och om vi är tillfreds med de vi blev! Genom att se bakåt kan vi se om vi blev vad vi ville.

Jag har definitivt sett saker hos mig själv jag vill ändra på därför att jag ibland blivit lite följa John själv.  Det är lätt att bli en följa John när man ger sig in på okända marker man inte känner till. Då vet vi ju inte riktigt vad vi ska välja. De gångerna är det lätt att välja fel. Men det är bara att göra om och göra bättre.

Det jag inte vill  eller det jag vill. Jag är enkel och kommer alltid att vara en enkel person. Jag är nöjd med det lilla och mina krav på livet är inte stora. Det är en av anledningarna att jag kunnat skapa mycket flöde i livet. Jag tar aldrig det jag inte behöver. Jag är en filosof och gillar människor jag kan filosofera med. Det kräver också att människor vet vad de vill. Det går inte att umgås med osjälvständiga människor eller sådana som är beroende av andra.

Det är stor skillnad att lyssna, lära och reflektera för att hitta sin egen verklighet mot att göra som någon annan vill och tycker. Det är två skilda saker. Mitt tips och råd till dig är att sätta dig ned och se dig själv. Var du är en följa John och när du låter dig inspireras av andra. För kan du hitta den del av dig som inspireras av andra människor. Där du tillåter människor att stundvis sitta på piedestal för de faktiskt är kunnig. Då kommer du att hitta dig själv.

Långt kommer den som kan se andras storhet och värdera den


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *