I egna tankar
maj 7, 2018
Du är unik
maj 10, 2018

1993 lärde jag känna en man som kom att få en stor påverkan på mitt liv.  Han hade själv blivit bestulen på hela sitt livsverk när vi träffades. Tillsammans med en läkare forskade man på frekvenser och hade fått forskningsanslag från USA på 6 siffriga belopp då hela hans livsverk försvann. Precis efter detta hänt lärde jag känna honom då han kom till en av mina kurser.

.

Han blev en vän för livet. För några år sedan skulle vi en grupp vänner tillsammans starta organisation för Reiki och Europa. Planerna var stora och många. Men något ville annorlunda. Precis när allt var klart att köra igång så fick min vän ALS och 3 veckor senare var han död. Det var oehört traumatiskt.

.

När vi körde andrasidan på utbildningen i Umeå så kom han med ett budskap.  Jag ångrar nämligen trots att han bodde i Norge att jag inte omedelbart bilade till honom när han blev sjuk. Innerst inne tror jag han skulle velat det. Men det är som det blev.

.

Min vän är djupt saknad. Men inte bara för han var min vän utan för han också var en riktigt skitskalle ibland, tyckte jag, för han kunde trycka på alla knappar hos mig som fick mig att se mina svaga sidor. Just därför lärde jag mig mycket av honom.

En av de saker jag lärde mig var att vända på orden.  Han tog som exempel ordet tillit – om man vänder på det så blir det lita till.  Ibland kan det faktiskt vara bra att vända på ord och se hur de mer kan uppfattas som just ordet tillit. Att lita till. Det är viktigt att kunna lita på människor i varje liten situation. För att kunna lita på varandra eller lita till som min nu avlidna vän sa så behöver man prata, prata och prata. För oavsett hur mycket man pratar så kan man aldrig känna vad någon annan känner, aldrig se från någon annans perspektiv eftersom vi bara bär vår egen livserfarenhet. Vi vet inte om något annat än våra egna erfarenheter. Därför blir ordet tillit bättre om man istället vänder på det och säger lita till…. för det kan vara mycket man behöver lita till och lita på för att tilliten ska finnas. Det bästa med den här vännen är att ovavsett vilka diskutioner vi hade så förblev vi vänner. Och vi var vänner i 25 år innan han hastigt dog.

Vänner som kan visa oss våra svaga sidor det är vänner. Vänner är inte de som talar om hur värdelösa vi är. Eller hur värdelösa vi får dem att känna sig.  Det finns ett ordspråk som cirkulerade på 70-talet.

Älska mig som mest när jag förtjänar det som minst för då behöver jag det som mest

De kan vi göra med våra barn men frågan är om vi alltid kan göra det med våra vänner och med vår omgivning.

Att leva ett 5-dimensionellt liv är ganska kallt och tråkigt, egentligen eftersom det inte förkommer projiceringar. Där vi ha förväntningar, eller ifrågasätter varandra på olika sätt.  Jag har lärt mig en sak av livet och det är att ingen människa vill skada någon annan. Det som gör ont i mig gör också ont i dig.

.

Idag Paul saknar jag dig och känner samtidigt en stor glädje över att du var min vän. För vänner som låter dig vara som du är och känner att du kan lita till att de finns där det är verkliga vänner.

.

Jag har en svaghet och det är att jag känner tillit jag litar till människor, jag kommer att fortsätta göra det för det är för mig att se det goda i allt. För jag vet att jag innerst inne alltid vill alla väl och gott.

.

Under Sann Essens utbildningen jobbar vi med detta en del. Eftersom det handlar om att förstå vad sanningen är och vad som är rätt och fel, finns det något fel och finns det något som är rätt? Du kan läsa mer om utbildningen här. Det är spännande att se människor när de inser skillnaden.

 


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *