En viktig meditation idag
april 24, 2020
Sinnlig beröring ala 1994
april 24, 2020

Olofström, Sydöstran 23 september 1993

En utbildning jag höll i Blekinge

 Annorlunda tredagarskurs på temat manligt och kvinnligt ursprung.

 Den kroppsnära touchen satte blodet i brand i Blekinge när SolKarina ledde elva nyfikna personer genom temat mannligt kvinnligt ursprung.

Det var strålande väder och inne i Blekinge och det sprakade i ugnen när deltagarna till den annorlunda tredagarskursen började anlända.

Mjuk musik strömmade ut i rummet och blandade sig med doften från rökelsen. Stolarna stod placerade i en ring och i mitten fanns en vattenskål. De flesta kursdeltagarna träffades för första gången. I luften låg förväntan, osäkerhet, mod och mycket nyfikenhet.

Endast ett fåtal visste vad kursen egentligen skulle handla om. Alla visste att SolKarina var healer och massör med händerna som redskap.  

OMTANKE  

Light Touch med body harmony bygger nämligen på teorin att kroppen samlar på alla upplevelser och gömmer dem i cellerna. Med omtanke och kärleksfulla lyssnande händer kan man dock befria kroppen från lagrade obehagliga upplevelser och negativa tankemönster.

För at kunna ta tillvara det positiva i tillvaron och få en mjukare kropp med friare rörelser är det dessutom viktigt att hitta den naturliga rytmen som varje människa har. Detta var således den röda tråden i kursen.  

Att ta fram sina förväntningar var en viktig förutsättning för att lyckas. I början var det smått obehagligt att gå fram mot en spegel och högt inför alla säga vem man var och varför man var där och var på kroppen negativa upplevelser hade satt sig och gjorde ont.

Ganska snart upptäckte jag hur viktig övningen var. Utan att jag egentligen märkte det hade målet blivit klarare och jag upptäckte att det var ett helt annat jag ville jobba med.

När vi jobbar ska ni tänka på målet ni har satt eller ett annat om ni hellre vill det, förklarade SolKarina.  

KÄNN HUDEN ANDAS  

Med lätta händer jobbade vi med varandra parvis. Händerna ska vara så lätta att ni känner hur huden andas på den ni arbetar på sa SolKarina. Tiden upphörde och kroppen slappnade av mer och mer. Energin samlade sig i huvudet och fortplantade sig nedåt i kroppen. Titta på den person ni jobbar med, arbeta med kärlek och ömhet, uppmanade SolKarina medan hon gick omkring och visade hur man skulle göra.  

Det var en otrolig känsla att få ge så mycket omtanke och ömhet till en annan människa. Det var lika underbart som att själv få uppleva det.

Under hela kursen var stämningen och atmosfären trygg och behaglig trots att de känslomässiga reaktionerna under vissa övningar kunde bli starka.  

Själv hade jag hoppat lära mig att välja rätt vid olika tider i livet. Andra hade sökt större självförtroende eller att de skulle bli av med en smärta.  

När kursen var slut på söndagen var vi alla överens om att något hade hänt. Riktigt vad visste vi nog inte då. Men det kändes bra.

Olofström, Sydöstran 23 september 1993

 


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.