Reikiportalen växer
juli 1, 2021
Kärleksfull vänlighet
juli 18, 2021

För mig har alltid Reikilinjen var viktig och anledningen till det är för att jag ska veta att jag lär själv av Reikimasters som vet vad de håller på med. Inte de som har hittat på olika tekniker som de sedan kallar Reiki. Jag kommer att presentera detta djupare och intensivare under hösten.

En lärare som säger att det finns många olika sätt att lära ut reiki på och att ingen utbildning är lik den andra har oftast ingen Rotlärare alltstå linje de tillhör de har ofta hittat på saker själva och lagt in i Reikiutbildningen som inte hör till Reiki. Det är inte Reiki.

Inte heller hör de tibetanska symbolerna till Reiki det är moderna tillägg. Reiki handlar inte om symboler Reiki handlar om helt andra saker som människor söker och det ska jag presentera mer under hösten.

Många kan också skriva att det är Shoden, Okuden och Shinpinden därför att de adopterat namn från den Japanska Reikin och sedan tror många att det är japanska Reiki och det är det inte. För mig när jag undervisar i klassisk japansk Reiki är det viktigt att berättar för mina elever vad som är vad. Jag har själv introducerats i inte mindre än 4 olika stilar med rotlärare i den Japanska Reikin därför är jag ganska övertygad om vad jag här skriver.

Det är tråkigt när man adopterar olika saker och lägger in det i Reikikurser och kallar det Reiki fast det inte är Reiki. Det är enligt mig en av anledningarna till att Reiki fått så dåligt rykte.

Den Japanska Reikin har en tydlig och klar härstamning, den har klara och tydliga metoder sättet att aktivera på är också väldigt tydligt därför att det finns en tradition från Buddhismen. Det är en av anledningarna till att västerländsk new age Reiki härjar ganska fritt i samhället framför allt i Sverige och på Internet.

Det ska finnas en tydlig linje till Usui Reiki Ryoho vilket jag ska presentera närmare under hösten. Då kommer det att bli tydligare vad jag menar med adopterad västerländsk Reiki och Japansk Reiki.

Reiki är mycket större än den adopterade new age Reikin vi använder i samhället. Jag är tacksam för alla timmar alla flygresor, allt jag lagt ned på att hämta in kunskap om Reiki. För det får Reiki att växa i mina ögon och new age adopterade metoder att sjunka på ren svenska.

Ta en kopp te, Chilla och du vet svaret.

Du kan plaska i ankdammen eller simma i havet så stor är skillnaden.

I USA pågår en kampanj just nu för att förbjuda Reiki i flera delstater. Jag är inte förvånad för när påhittade new age tekniker blandar sig in och Reiki saknar konkret bakgrund så funderar man säkert i det religiösa USA vad det är som händer. De tär en av anledningarna till att jag själv söker mig tillbaka till rötterna i Reiki för att få en så ren och klar kanal som möjligt. Det innebär också att jag inte stödjer de som kallar sig lärare och sedan påstår att alla gör lite som de vill. Det är inte tradition för traditioner kommer någonstans ifrån och traditioner kommer från kunskap som är väl beprövad. På samma sätt som mindfulness fungerar så fungerar också Reiki fast med Reiki behöver du inte göra tänka eller säga något. ingen action så att säga.

Jag kommer snart att själv presentera min Reikibakgrund för att påvisa vad jag menar. Jag tycker du som vill lära dig Reiki noggrant ska läsa vad en lärare skriver. För har de tibetanska symboler, eller påstår att Reiki kommer från Nepal eller Tibet då kan du vara säker på att det inte är den japanska Reikin du lärt dig utan något annat. I japan håller man starkt på traditioner och det kan vi se inom kampsporten tex därför kan all seriös Reiki ha tekniker och rötter till Japanska Traditioner vilket det inte har när de adopterar namn som Usui, Ryoho osv och sedan lägger till namn.


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.