Nefertiti kosmisk healing® sommaren 2021 i Umeå
december 28, 2020
Gratis healing med Sann Essens änglarna
januari 3, 2021
Visa alla

Detta har verkligen varit året när allting händer inom Reiki.  Jag kan i dagarna fira att jag praktiserat Reiki i 30 år. Det är nästan ett halvt liv. Men inte bara praktiserat utan också lärt av många olika lärare och från olika filosofier både vad gäller Usui, Hayashi och Takata.

Jag har mött så många egomänniskor inom Reiki så jag tror inte att jag inom något annat område i livet faktiskt mött så många som är beredda att nästan gå över lik för att erövra kunskaper.

Året som gått och åren från 2018 till idag har verkligen visat mig skillnaden på människor som vill lära Reiki och människor som vill bli någon för de kan Reiki. Det är en stor skillnad. Med tacksamhet och med många insikter under dagen så går jag vidare in i nästa decenium med Reiki och med tydliga mål vad det är jag vill med min Reiki.

Att ha en god relation med sin lärare är viktigt för det handlar om många större saker än så det handlar om förmågan att ha goda relationer med människor runt omkring dig, att kunna samarbete med människor. De människor som inte klarar samarbete har ofta en agenda att de försöker förverkliga sig själv genom Reiki.

Dessa människor som använt mig och Reiki för att förverkliga sig själv har blivit tydligare under de senaste två åren precis på samma sätt som alla Reikivänner och elever som satsar på gemenskap tillsammans med varandra också blivit synligt.

Jag fick en vision 2005 som sa att agnarna ska skiljas från vetet – med andra ord så kommer de med dolda agendor att bli mer öppenbart under åren som kommer. Jag brukar säga att jag ser 20 år in i framtiden det innebär att inom 5 år kommer du att se skillnad på de som verkligen förstår Reiki och de som vill använda Reikimetoden för att förverkliga sig själv.

Det är 2 helt olika saker. Jag gör en Reikipodd och har en Reikitidning, jag har skapat det själv och inte tillsammans med någon annan. När man har en dold agenda som många har så försöker man påvisa att man är delskapare i saker man inte är delskapare i.

Redan på 90-talet fanns det en Reikilärare som menade att man inte behöver initieringar för att lära sig Reiki. Det ena påståendet värre än det andra. Det visar att man verkligen inte har fått insikt om Reiki. Jag hoppas att året 2021 ska jag få visa det och hur jag menar.

När jag ville fördjupa och dela de Reikikunskaper jag förvärvat under många års gediget arbete och under 2019 var med i Reikiförbundet. Då fick jag ett mejl av ordförande att jag ”smutsade ned” Reiki. Visst är det intressant. För Reikienergin kan man inte smutsa ned det är bara människors förhållningssätt, människors uppfattningsförmåga och människors tankar som man kan smutsa ned. Mobbing, förtal och ego helt och hållet fullt ut.

Men allt det har aldrig varit min Reiki, och kommer aldrig att bli min Reiki. Det är också därför jag inte är med i Reikiförbundet trots att jag var ordförande där 2006-2009 och hade byggt upp hela organisationen. Då kände jag att jag fått nog. Man skulle kunna önska att 10 år senare har detta förändrats men icke – mitt sätt att förankra Reiki i fältet genom Reiki restart var smutsigt. Jag har fått ta del av konversationer som styrelsen gjort under 2018-2019 och det enda jag kan säga är OMG. Jag önskar er lycka till!! Och hoppas att fler ser att ni inte har den vidsynthet en förening bör ha.

Reiki är det vackraste som finns och QI energin är det vackraste som finns, när man hittar flödet och vet hur man ska använda Reikienergin då hittar man också skönheten inom sig själv.

Jag har utvecklat den klassiska japanska Reikin och skrivit 7 Reikiböcker. Reikienergin är fri, ren, vacker och den människan som får lära sig Reiki på det sättet utan agendor, den människan kommer att hitta en metod som kommer att följa dem resten av livet. Men som sagt läraren är viktig.

Man kan inte läsa sig till Reiki, en fd elev trodde hon kunde göra det men genom att läsa ett matrecept så kan du inte sätta dig vid bordet och äta. Du måste tillaga och smaka innan du kan njuta. Så  – att läsa sig till kunskap, studera Reikiböcker och göra sammanfattningar är inte att kunna Reiki.

Jag är jättestolt över de elever jag har som gjort mer än 50 dokumenterade behandlingar, de som använder Reiki varje dag på sig själva och sin omgivning. De som låter Reiki lösa problem som uppstår och låter livsflödet styra dem och inte försöker styra livsflödet med en dold agenda.

Många är de Reikilärare som kallar sig lärare trots att de knappt gett Reikibehandlingar och inte har någon som helst erfarenhet av att varken ge eller få Reiki. Man kan inte läsa sig till Reikikunskaper de behöver praktiseras. Det är en sak att läsa Reikibok på Reikibok och sedan sammanfatta böckerna men en annan sak att verkligen ge Reiki och följa elever under resan att lära sig Reiki

Reiki är något mycket starkt och kunskapsrikt och för att förstå receptet behöver du en lärare som kan läsa receptet och har egna erfarenheter.

Det finns många sekter kring Reiki med tvång och regler men det är inte Reiki och det är inte den klassiska japanska Reikin för den möter människor där de är

Jag önskar dig en God Början på det nya Året 2021 ett år som kommer att bli ett fantastiskt Reikiår.

Solkarina


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.