Vi firar Reiki 100 år
juni 16, 2022
Felaktiga råd kan leda till psykoser
juli 4, 2022

Ibland funderar jag om det är något mänskligt eller något som är sjukt i det mänskliga sinnet när man försöker tjäna pengar på sådant som redan är bra och fungerar. För det är inte utveckling för mig när man gör tillägg, drar bort tekniker i metoder.

Den japanska Reikin är en metod för andlig utveckling vilket innebär att teknikerna från Japan är anpassad för det, vilket i sin tur innebär att man behöver förstå hur man läker sinnet och sedan kroppen. Det är vad det är – beprövat i 100 år, varför ska man göra tillägg?

Reikimetoden är en sådant exempel där människor på olika sätt försöker tjäna pengar på eller göra sig ett viktigt namn på metoden. Det började redan när man i USA började sänka priserna på Reiki och frågan är om det är bra eller inte? Man lägger där enorma summor pengar på att marknadsföra att Reiki är godkänt av vården vilket inte stämmer. I Sverige har man dessutom en förening som upprätthåller denna lögn och människor tror på den, gör reklam för dem. Man känner en gemenskap det är dem mot oss, oss healers! Jag vet för jag avsade mig medlemskapet 2009 just på grund av de dollartecken jag såg i ögonen på människor för allt handlade om pengar även om det bara var en förening. Men ingen frågade efter kunskap. För mig handlar det inte om pengar utan om mänsklighetens utveckling, att du, just du ska hitta din väg och må bra. Måste du då ha uppdateringar och uppgraderingar hela tiden så kommer du alltid att vara rädd att missa något och du kommer aldrig att kunna njuta av din Reiki

MediReiki® är en Reikimetod men det är inga tillägg, inget är omgjort utan det är fortfarande Reiki Ryoho men skillnaden är att jag visar under utbildningen hur du kan använda dig av 100 år gamla traditioner i ett modernt samhälle. Vilket innebär att det som är Reiki och den essens som är Reikimetoden finns kvar och inget är förändrat. För att lära mer om det rekommenderar jag att besöka medireiki.se

Därför smärtar det mig när metoder ”förlåt” som Holi fire Reiki sprider sig därför att där har man tagit bort allt det som är essensen i Reiki. Man gör inte Reiju och de klassiska intoningarna som görs i den Japanska Reikin. Vilket innebär att vi egentligen inte vet vad det är man får lära sig för healingmetod. Man har kidnappat tekniker från den japanska Reikin och sedan säljer man det i väst. Men det är inte det värsta för det som är ursprunglig Reiki själva etiken hur du använder Reiki, varför vi använder Reiki, hur vi kan läka med Reiki finns inte i de påhittade kidnappade moderna metoderna. Men det är inte det värsta, för i Luleå finns en Reiju variant som läraren själv hittat på, så illa är det i Sverige idag.

Och varför? Varför måste människor göra tillägg, skapa nya metoder, det är lätt att glömma att förändring kan fördärva kunskapen också. Bara se på läkemedelsindustrin förr hade vi läkande örter idag tar vi piller. Man tar gammalt och gör det till något som man kan tjäna pengar på, visst det gör nytta hos människor men vi tappar kunskapen.

Vi behöver inte uppgradera Reiki, vi behöver inte anpassa Reiki till ett modernt samhälle, inte heller behöver Reiki uppdateras. Den är perfekt som den är och de enda som behöver uppdateras eller uppgraderas är de människor som inte förstå vad Reiki är. Vi behöver inte en uppdatering, fler vägledda meditationer för Reiki världs-fred. Det är för mig att lura människor att tro att om de arbetar med just den här metoden ( holi fire har nu uppgraderat sig) så får vi världsfred. Fredan börjar inom oss och blir sedan som ringar på vattnet ut i världen alla som kan Japansk Reiki vet det för de har fått den insikten av sin lärare under utbildningen.

Vi behöver ingen healingmetod som är anpassad till en viss frekvens som världs-fred det är för mig att lura människor. Och frågan är hur många fler uppgraderingar behöver deras Reikimetod undrar jag. För min Reiki och de Reikimetoder jag använder mig av behöver aldrig uppgraderas eller uppdateras. Men det har med filosofin bakom som gör att man lurar människor att tro detta. Det blir sekteristiskt och nästan halleluja moment för de som beblandar sig med detta.

Holi fire Reiki och alla namn man från USA skapat där man lagt till namnet Reiki är bara människor som har ett stort ego. Jag tycker verkligen det. Och visst kan du få ett halleluja moment när du lär dig den här healingmetoden för det är en healingmetod, men jag tycker inte att det är Reiki Ryoho

Det finns tusentals metoder med Reiki som efternamn det är en kassako för det mesta därför att man gör om, lägger till och lägger värderingar och åsikter i metoderna. Men Reiki är det inte.

Inom Reikivärlden är Holi fire inte accepterat, det är bara utövarna själva som inte vet om det. Jag har mött lärare med stor erfarenhet av Reiki, världsledande i sina Reikiutbildningar och alla är överens. USA måste ha drabbats av hjärnblödning men säger de detta högt, nej de gör inte det för de vill inte ”stöta” sig med anhängarna av icke Reiki. Fick jag önska skulle ni inte kalla det Reiki utan Holi fire healing då har det hittat sitt rätta begrepp och det skulle inte längre vilseleda människor.

Visst är det fint att vilja ha världs-fred men det är bara det att den som arbetar med riktig Reiki har redan upplevt det, de har också fått insikt om hur det ska gå till. De behöver inte sälja iden till människor som tror att de missar något om de inte lär sig metoden.

Jag undrar verkligen när Sverige ska ta ställning för det som är äkta?

Solkarina

Kalender för kurser


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.