Meditation
augusti 10, 2020
Andlighet
augusti 14, 2020

Aristoteles var en grekisk filosof som dog 322 f.Kr han var en elev till Platon. Aristoteles var före sin tid i Europeiska perspektiv men förmedlade det som många lärare inom den Vediska filosofin och naturreligioner av olika slag talat om i alla tider. Aristoteles talade om att rörelse i alla former är kopplat till förändring och utveckling. Att världsalltet består av 5 element och 8 sfärer. Något vi kan känna igen från de Buddhistiska traditionerna och den kinesiska medicinen. Han talade om tomrummet och hur vatten är tungt och luft är lätt. Han fick avsluta sitt liv med en giftbägare. Han hade åsikter

Galileo Galilei som dog 1642 i Italien menade att vår jord kretsade kring solen. När han kikade mot himlen upptäckte han planeternas rörelse och därmed var inte längre jorden universums centrum. 1992 bad katolska kyrkan om ursäkt för att gav honom en felaktig dom och dödat honom. Något vi inte ännu sett att man gjort genom alla de kvinnor som dött i olika häxprocesser framför allt av inkvisitionen i Europa.

Med stor sannolikhet sågs dessa människor som konspirationsteoretiker på sin tid på samma sätt som man idag avrättar tex David Icke som inte längre har konton på facebook och på youtube. Dessa har plockats ned av facebook och youtube ägarna. Och faktum är att syns man inte i sociala medier så finns man inte heller.

Har tiderna förändrat sedan Aristoteles eller Galileo?

Jag tycker inte det utan istället har det tagit andra former. Främst uttrycker människor sina åsikter idag genom bloggar, instagram, facebook och youtube det inte är extremt då plockas det bort. Man kan tex se att Covid 19 får man inte ha åsikter om som strider mot samhällets för då blir man stoppad i dessa forum. Men det ger också utrymme för olika subkulturer att skapas.

Får vi då säga vad som helst?

Det är detta som är faran med konspirationer att man kan säga vad som helst utan validering. Jag har nog hört det mesta vad gäller Covid 19 men det värsta jag hör är en podd där man säger att jorden är överbefolkad och att Covid 19 kommit för att ”dräpa” människor då vi är för många på jorden. Det var faktiskt det värsta jag någonsin lyssnat på. Om du tror på att allting är energi och att verkligheten är skapande då är det riktigt allvarligt att bli för konspiratorisk.

Hur ska vi veta vad som är rätt och fel?

Jag skulle vilja säga så här vad är det du fokuserar på? Vad lägger du din tid på? Var lägger du dina åsikter? För såsom vi tänker, känner och lever så blir ju också vår verklighet. Med andra ord finns inga konspirationer om vi inte ger dem liv. För mig handlar det om att leva 5-dimensionellt genom att jag tar ansvar för vad jag säger, skriver, tänker och förmedlar. Allt jag uttrycker ska innehålla någon form av etik som aldrig kan skada någon. Det är för mig att leva 5 dimensionellt. Det är så många människor som utnyttjar människor, samhället och samhällets olika organ. Hur ska vi kunna leva helt sant mot oss själva och andra när vi bemyndigar konspirationer och oliktänkande. För ingen av oss vet vad världen anser som sanning om 200 år.

Fokusera på livsvägen framåt

Hur gör jag då?

Först och främst så ältar och grämer jag mig aldrig över det som varit. Hänt har hänt och jag liksom många andra människor kommer att gå på nitar, känna mig lurad, bortgjord, mobbad och allt det kan vara. Men vad tjänar det till att älta det om och om igen? För händelserna i det förflutna försvinner inte även om vi grottar in oss i det. Istället handlar det om att ta ansvar, inte bli ett offer och göra sitt bästa hela tiden. Ha fokus framåt på dina mål och vad du vill förverkliga i livet. Kavla sedan upp ärmarna och fokusera på det. Du kommer att stöta på problem, de gamla erfarenheterna kommer då och då att ligga framför dig på vägen. Och då måste du lösa det eftersom problemen dyker upp.

Många människor stannar i den gamla ”skiten” och väntar på att bli räddade

Men vem ska rädda dig? Du är ett offer så länge du ger onödig energi åt det förflutna. För det förflutna kommer alltid att vara en del av dig och du kan lära av det eller stanna i det. För mig att leva ett 5-dimensionellt liv är att verkligen se framåt och lösa problem när de uppstår efter vägen och framför allt, ta ansvar för mina känslor och tankar även om de provoceras fram av andra. Mina tankar är mina och mina känslor är mina oavsett vad som händer.

Lycka till Solkarina


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.