Avsnitt 49: Reiki på Island och sjukhus
juli 10, 2020
Avsnitt 50: Hur du blir tidsresenär med Reiki 3 mastern
juli 11, 2020

Det som skiljer kvinnliga och manliga energier är egenskaperna. Vilket innebär att i alla våra chakran upp till det 9 chakrat har vi både de kvinnliga och manliga egenskaper Vad är då kvinnliga egenskaper? Jo det är din förmåga att ta hand om, empati, medkänsla, tänkaren inom dig, den som planerar och filosoferar. Utan kvinnan inom oss skulle vi inte kunna planera eller tänka ut något. Och den kvinnliga sidan finns i alla våra 7 chakran. Det är den vänstra sidan och den högra hjärnhalvan.

Vad är då den manliga sidan inom oss? Den finns också i alla våra 7 chakran för det är mannen inom oss som är ”den som utför saker” som gör, fixar det som kvinnan planerat. Varje chakra har en kvinnlig och manlig sida av sig självt. Den manliga sidan hör också till den högra sidan och den vänstra hjärnhalvan. Detta vet man genom hjärnforskning att våra hjärnhalvor har dessa olika egenskaper

I äktenskap och relationer delar man lätt upp de olika sysslorna i kvinnliga och manliga sysslor, det är ganska omodernt och gammalt men många människor lever i detta. Det gör att de inte heller utvecklar sin kvinnliga och manliga sida.

Med andra ord behöver du både en tänkare och en som utför i varje chakra från basen till kronan. Det är din kvinnliga och manliga sida inom dig.

Varför kallas då de 3 nedre chakrana för kvinnlig energi? Egentligen har det inget med kvinnligt och manligt att göra utan med att vi lever på jorden. Kvinnan är den som tar hand om och fostrar barnen ( förr i tiden och hur vi var skapade en gång) därför tillskrivs också kvinnans egenskaper de tre lägre chakrana som har med känslor och omhändertagande att göra. De tre övre chakrana kallar man inom den kinesiska filosofin för de himmelska chakrana. Det är förknippat med flyktighet, utrymme och space den manliga energin är lättare. Den tillskrivs därför rymd.

Men inte bara det i många ursprungsbefolkningar använder man begreppet moder jord och fader himmel. Därför att vi bor på jorden då blir jorden vår moder och fadern är det som står över oss då många ursprungsbefolkningar bla indianerna i nord och Sydamerika menar att de kommer från stjärnorna. Detta har vi sedan tagit med oss till väst och av någon märklig anledning gjort de tre nedre chakrana till kvinnliga fast det inte har med det att göra utan bara hur ursprungsbefolkningar tolkar sitt ursprung.

Vi har dem bägge inom oss. Vi är hela i oss själva och både det kvinnliga och manliga finns inom oss att använda oss av. När vi kan använda dem bägge DÅ har vi balans. Därför har det inget med chakran att göra.

Chakran är bara en karta för att förstå vår känslomässiga vandring på jorden för att skapa balans i kvinnan och mannen inom oss.

Det är viktigt att notera. För om du ger de tre lägre chakrana egenskaper för kvinnlig energi och de tre övre för manlig energi då blir det en obalans hos människor då slutar du använda alla de egenskaper du är gjord av. Jag brukar demonstrera detta på mina kurser. För kvinnlig och manlig energi är INTE detsamma som jord och himmelsk energi.

Det är en lätt och en tung känsla. Tag jord i handen och tag sedan luft i andra handen det är jordenergi och himmelsk energi – lätt och tung.

Yin och yang symbolen visar just att kvinnor har det manliga i sig och män har det kvinnliga i sig när vi förenar detta och använder oss av alla egenskaperna då kommer vi att känna oss mer hela som människor. Söker vi det i en partner så kommer vi aldrig att känna oss hela och fria själv. Den kinesiska medicinen visste detta för 6000 år sedan och det visste man även inom Veda och de vediska traditionerna.

Jord och himmelsk energi säger bara vilken typ av vibration energierna har. De tre lägre chakrana har tyngre känsla och därför är det jordenergi de tre högre har en lättare känsla och därför kallas det himmelsk energi. Detta blandas ibland ihop med kvinnligt och manligt och det har inte med varandra att göra. ”känn på jord och luft”

Halva du är den högra sidan och vänstra hjärnhalvan inom dig är den manliga aspekten och egenskaperna du bär. Den andra halvan av dig är den vänstra sidan och den högre hjärnhalvan. På detta sätt har vi alltid de kvinnliga och manliga egenskaperna tillgängliga inom oss.

Hjärtat som varken har manliga eller kvinnliga egenskaper är direkt kopplat till alla dimensioner du som människa har tillgång till. Det är därför man säger att man ska vara i hjärtat för att känna och uppleva balans. Faktum är att om du har ett hjärta som är sårat eller skadat på något sätt då har du ändå inte rätt balans.

För att uppnå balans ska du ha en lika stark manlig sida inom dig som en kvinnlig sida. Du ska alltså både kunna planera och handla s a s .

De som inte har lika starka manliga som kvinnliga sidor inom sig lever i obalans och är beroende av sin partner. För att lära känna dig själv dimensionellt ska du gå till hjärtat för där finns tillgången till alla dimensioner du som människa består av. Varje chakra finns i varje chakra så utgår du från 7 chakran så är det 49 dimensioner du får tillgång till när du har det kvinnliga och manliga i balans.

På den här filmen berättar jag mer om hur jag ser på chakran och våra olika dimensioner. Det finns förstås även på mina poddar.

För att summera:

  • Kvinnlig och manlig energi finns inom dig det är tänkaren och göraren inom dig
  • Jordenergin är inte kvinnligt utan härstammar från att vi bor på jorden. och den manliga energin att vi har vårt ursprung från stjärnorna. Så som ursprungsbefolkningarna ofta talar i sina legender
  • Du har balans när din kvinnliga och manliga sida, chakra för chakra kan använda sig av båda egenskaperna
  • Hjärtat är en neutral plats du får tillgång till alla dimensioner när du kan det kvinnliga och manliga.

Varför blir vi glada och lyckliga när vi är i naturen och verkligen kan vara i moder jord? Jo därför att det tillhör det andra chakrat, Leumuria energin som du kan läsa mer om här

#kvinnligt #manligt #jordenergi #himelskenergi #chakra #hjärtchakra #solkarina #dimensionellkunskap

Allt gott / Solkarina


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.