Avsnitt 92: Hjärtchakrat och energianatomi
juli 22, 2020
Tarotpodden vecka 31
juli 27, 2020

Finns det någonting du verkligen, verkligen skulle vilja göra? Jag har upplevt det mesta i livet, gjort det mesta och varit på många olika äventyr och fått erfarenheter. Bland de äventyr jag gjort finns det några få som ligger mig riktigt varmt om hjärtat. För mig har det aldrig handlat om materiella saker utan något mycket mera som går utanför allt materiellt. Att följa mitt hjärta och de visioner jag burit med mig in i detta livet som Solkarina. Det man i Sverige kallar andlighet känner jag ofta är lite skrap på ytan för det vi bär med oss, den dröm vi föds med det är där vår sanna andlighet finns. Andlighet för mig är när man fördjupar sig i vissa andliga traditioner som finns på jorden där meditation är en av dem och framför allt när man börjar lyssna på den kunskap man bär inom sig. Den egna kunskapen finns i själens kunskap, din själ som finns inom dig och är du. Traditionerna kommer från lärare till elev genom muntliga traditioner som ofta är tusentals år gamla.

Som en mor fostrar sitt barn formas vi av läraren vi möter

1992 fick jag en grön Tara initiering av H H Dalai lama den förändrade mitt liv och gav mig en stor energimedvetenhet, jag har berättat om det på en av mina poddar. Det blev mitt första viktiga möte med Buddhismen. Jag hade studerat Buddhismen tidigare och hade ett stort igenkännande i allt jag läst. Men att ändå förstå de tre juvelerna, etiken, den åttafaldiga vägen är många års studier och funderande. Därför har jag passat på när jag haft möjlighet att både se och lyssna till HH Dalai lama som varit och är en stor inspiration för mig. Lama Buddismen ligger mig varmt om hjärtat.

Bilden är från H H Dalai Lamas föreläsning i Malmö 2018

Jag har följt honom varje år och sett när de gjort Kalachakra initieringarna och önskat och tänkt att jag en dag skulle vilja vara med på en sådan.

Kalachakra är den högsta initieringen du kan få inom Buddhismen eftersom den är en initiering för att ge upplysning. Nu tror jag inte på något vis att jag blir det i det här lilla livet jag har som Solkarina men att få en aktivering som har målet att skapa upplysning. Vem vill inte ha det?

Kalachakra är tidens hjul och den har tre rytmer, den inre som är vår fysiska kropp, den yttre som är vår omvärld och den andliga vägen vi går på. Målet är att vi ska bli fria från allt lidande vi upplever och bli upplysta. Vi människor lider i okunskap fysiskt i kroppen, mentalt i tankar och känslor och existentiellt då vi är frånkopplade vår vision. Kalachakra lär oss genom etiska regler att följa, övningar att göra och upprepa och initieringar och ritualer att utföra hur vi kommer dit till upplysningen och befrielsen från allt lidande.

Jag vet att det fungerar.

I Kalachakra skapar man en öppen väg till Shamballa som är centrum och den plats där de högsta ljusvarelserna finns. Det är de som har kunskapen och det är där vi ska hämta hjälpen inte i de astrala världarna. Hela initieringen går ut på att aktivera alla egenskaper som behövs för att inpränta det i ditt eget energisystem. Det är förstås en helt annan väg till det jag kallar Shamballa ljus men slutmålet är densamma och i Shamballas ljus kursen får människor lära sig att gå till Shamballa vibrationen och samtala med ljusvarelserna. De får utforska sig själva genom Shamballa energin, det mäktiga är att det är inget jag lärt mig någonstans det är en kunskap jag hämtat från min egen inre källa. Just därför blir det så otroligt intressant att få ta del av Buddhisternas riter och sätt att se på Shamballa eftersom det härstammar från en tradition om att Shamballa finns. Jösses jag skulle kunna berätta så mycket om det här.

Är det inte läckert?

Buddhismen har precis som kristendomen har många olika frikyrkor runt sig det är många olika vägar för att nå till målet. Skillnaden på Buddhismen och Kristendomen är dock att kristendomen har ingen rak strategi eller rak linje för att nå målen, vad nu kristendomens mål är? Därför klev jag ur svenska kyrkan för många år sedan, jag kan inte riktigt se deras andliga visioner och jag tror faktiskt att Kristendomen tappade dem i samma stund som Jesus dog på korset eller tidigare. Inom Buddismen är det tydligare med målen, att nå upplysning och ett medvetandetillstånd där man kliver utanför återfödelsens rytmer. Fast egentligen skulle jag vilja säga att det är ett sätt att nå ett högre medvetandetillstånd där man förstår hur det hänger samman och vem man är som människa och hur man som människa ska leva för att leva bra.

Det är utan tvekan den vänliga vägen och det var den väg jag fann för mer än 30 år sedan som sedan ledde mig till Buddhismen. Men inte bara det. Jag håller som många vet kurser i Shamballas ljus som absolut inte har någon liknelse med Kalachakra och det Buddistiska Shamballa samtidigt som det har allt med varandra att göra


Du vet alla har en väg att vandra och när vi hittar den vägen vi är ämnade för då hittar vi också oss själva eller då finner vi och förstår vilken vision vi kommit med till jorden.

Vad var det då som var drömmen jag haft som plötsligt gick i uppfyllelse? Naturligtvis att bli invigd och initierad av en riktigt tibetansk Lama i Kalachakra? Jag trodde aldrig det var möjlighet att jag skulle få uppleva det, få tillgång till ritualerna och få delta i ritualerna under 3 dagar. Men det har jag gjort, så nu vet jag vad det är och hur det går till. Jag kan säga att för mig blir det bara bekräftelse på bekräftelse på mitt sätt att se på dimensioner. Vad ljuset är? Vad dimensioner är? Vilka är ljusvarelserna och vad är astrala väsen? Och framför allt en bekräftelse på att vi ska undvika en viss typ av entiteter och varelser. Jag satt i köket och reciterade på tibetanska, följde med i manualen och tog emot initieringen – mäktigt var det via ZOOM – vilka möjligheter den nya tekniken skapar. Jag hoppas verkligen Lama Rinpoche gör om det igen snart för då ska jag verkligen upprepa möjligheten att delta.

När man pratar Kalachakra och Shamballa så har det ingenting att göra med det Shamballa som man pratar om ska manifestera sig i Sverige. Inte heller har det att göra med det Shamballa som vissa påstår finns i jordens mitt och är huvudstadens namn. Det är new age trams hela vägen. Ja du får ursäkta om jag lite uppkäftigt kallar det för new age trams därför att hela new age rörelsen är ingenting annat än en massa människor som leker följa John och sedan skapar nya grupperingar. Man fokuserar mer på det dåliga och konspirationer istället för att leva som man tror man lär. Exakt det som vi behöver mindre av då vi behöver mer etik. Vägen till självkännedom om sig själv, livet och den yttre världen och hur allting hänger samman. Det finns inte i new age rörelsen den sanningen finns inom dig. Du har all kunskap du behöver inom dig och sedan gäller det att veta vilken väg du ska gå för att hitta den.

Shamballa handlar om att utforska och lära känna sig själv och förstå hur otroligt magisk och unik du är som människa.

Jag fick en dröm uppfylld och få möjlighet att vara med på en Kalachakra initiering och det kommer jag att leva på heeela vintern. Speciellt när jag nu förstår att den innebörd som Buddhisterna lagt i den tusenårig läran.

För det går också att hämta från ditt inre – för det gjorde jag och därför bjuder jag in dig att möta mitt Shamballa i september i Oxelösund. Och inte bara det nu har jag tagit tillflykt som det heter, jag kommer att få mitt Buddhistiska namn och därmed är jag efter 30 år officiellt Buddhist och väldigt stolt för det.

Allt gott / Solkarina

Lyssna gärna på Khentrul Rinpoche när han berättar mer


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.