Hur hittar du ditt kall i livet
januari 10, 2023
Utveckla dig själv genom ditt personliga universum
januari 14, 2023
Visa alla

Du kan följa mina live-sändningar här http://www.instagram.com/solkarina.se

Kan vi människor skilja på sak och person? Alltså när du hör någon berätta något som en människa sagt eller gjort kan du då se att det är händelserna och situationerna som vi ofta inte uppskattar och det handlar egentligen aldrig om människan.

Jag menar att det blir ett problem för oss när vi inte skiljer på handlingar som människor gör och själva människan.

Till detta hör att våga ta ställning för något man tror på. Många tror att ta ställningen innebär att man ska dela hemska facebook-inlägg, demonstrera på gatorna och sluta prata med dem som tycker annorlunda. Men det handlar inte om det.

När vi tar ställning väljer vi inriktning i livet, vi tydliggör för oss själva vilken riktning vi vill ha och vilken riktning vi inte vill ha. Ofta är det en människa bakom en handling eller situation men det handlar aldrig om människan.

När vi väljer inriktning i livet och väljer vilka vägar vi vill gå på då kommer vi också att börja attrahera och dra till oss det vi egentligen vill ha. Men tar vi inte ställning då väljer vi inte heller inriktning och det kommer att leda till en känsla av förvirring.

Förvirring uppstår alltid när hjärna och hjärta inte är i balans. Vi kan känna något för att hjärtat faktiskt är obalanserat, kanske sårat och behöver läka. Vår logiska tanke vet vad som blir bäst i längden eftersom den är baserad på våra erfarenheter. Men förstås har vi dåliga erfarenheter med oss kan också tanken bli snäv och inskränkande.

Jag möter människor som hela tiden har svårt att skilja på sak och person. Det är inte helt ovanligt att möta kvinnor som är i 40–50 årsåldern som inte kan hantera och klara av sin egen mamma. Därför att de i mötet med sin mamma blir 15 år igen och hamnar i en roll där de inte är självständiga i stället för att sätta sina egna gränser som vuxen.  Hjärta och hjärna är inte i balans vilket i princip innebär att man inte hunnit med sig själv när man vuxit upp från barn till vuxen. Vad de egentligen menar är att deras mammas förhållningssätt inte är ok, men deras mamma som människa är det faktiskt inget fel på. Där kan du sätta en gräns ”nej mamma det är inte ok att du säger så” inte fördöma hela människan. Vi människor är fostrade i olika tider, med olika kulturer och allting kommer någonstans ifrån. Vi Behöver låta människor få vara människor med sina erfarenheter.

Jag gillar inte spådomar när människor ska spå andra människor och tala om hur deras framtid ska bli. Anledningen är kort att om människan ska utvecklas och bli stark då behöver de skaffa sig förmågan att ta beslut om sin egen framtid. Kan man inte det är det bättre med en coach eller vägledning som hjälper personen att ta fram de egna svaren. Det är bara då en människa kan växa och utvecklas. Det innebär inte att alla människor som spår skulle vara dåliga människor, de är bara människor, men de handlingar när de spår de står jag inte bakom. Då har jag tagit ställning för själva spådomen men inte människan.

Tänk på det nästa gång någon säger något negativt om en annan människa att det inte handlar om människan utan det förhållningssätt som människan uppvisar kan du inte se det är du den som dömmer.

Varför är det viktigt att ta ställning?

Gör du inte det kommer du inte att lära känna dig själv, för självkännedom kommer genom att du känner dig själv, vet vad du tycker och tänker. Det är inte så konstigt att människors självkännedom är så låg som 35 %.

Därför blir ta ställning en inriktning du har i livet och det handlar aldrig om människan utan vilken energi, filosofi, pedagogik du vill leva i. Att våga känna efter och lita på dig själv.

Och du! Du kan alltid göra om och göra bättre när du misslyckades.

Desto mer du tar ställning, hittar din inriktning i livet så kommer du också att leva mer i en synkronitet med det som är viktigt för just dig. Du kommer att uppleva balans.

Solkarina Sinnligkunskap®


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.