Avsnitt 51: Vad har mörker, svampar och den där myran gemensamt
juli 28, 2021
Japansk Reiki Ryoho
augusti 8, 2021

Livet är ingen rallytävling

Världen förändras men människan hänger inte med. För 30 år sedan fanns knappt internet det var i stort sett obefintligt. När vi träffade på människor och situationer så var det i verkliga livet. Ett dygn är ju ganska kort och därför hinner vi inte med så många relationer och situationer under ett dygn när allting ska ske fysiskt. Vi är begränsade. En del av uppvaknandet är att vi blir mer obegränsade

Det innebär att vi öppnar upp oss för omvärlden på ett helt annat sätt nu mot för tex 30 år sedan. Tidigare när vi mötte olika intryck i vardagen så skedde det fysiskt men idag när vi har tillgång till Internet och hela världen så får vi fortfarande en påverkan av de intryck vi möter. Det är bara det att vi får många fler intryck på en dag. Vi översvämmas av intryck dagligen. Du hinner prata med många fler människor nu på messenger och i chattar mot då du var tvungen att ringa upp dem eller söka upp dem. Många fler intryck och beslut att hela tiden få och ta.

Vad händer om vi inte bearbetar intrycken?

Du kan inte konsumera hur mycket intryck som helst och anledningen till det är att du behöver bearbeta dem alltså sätta intrycken du möter på plats inom dig. När vi tappar sammanhangen tappar vi fotfästet. När vi surfar runt på sociala medier hinner vi ta del av mer information än när vi läste tidningen eller en bok fysiskt eller möter en människa och samtalar med dem fysiskt. Men behovet hos vårt sinne och vår kropp är densamma som den var för 30 år sedan. Vi behöver fortfarande som vi gjorde då processa det vi möter. När vi inte hinner det utan bara konsumerar intryck så blir det överfullt med känslor och sinnet kraschar. Där kommer utmattning och utbrändhet ifrån. Sen funkar inte kroppen som blir nästa steg.

När människor inte klarar av alla intrycken de möter så blir de högkänsliga. Fast HSP egentligen bara säger att du öppnat upp dig för en större verklighet och det är uppvaknandet. Du kan bara inte hantera det!

Kan man inte hantera sina känslor, intrycken som du dagligen möter, eller kan hantera se kvicka och snabba relationer som skapas hela tiden så kommer du börja må dåligt. Den enda metod i dag som jag sett hjälper människor med det här är den klassiska japanska Reikin. Inte ens mindfulness övningar klarar att helt hjälpa människor eftersom vi i mindfulness måste ”göra” något och det är exakt motsatsen vi behöver. I Klassisk japansk Reiki gör du ingenting och ändå händer det.

Du börjar lyssna på dig själv, du börjar sortera din dag, du börjar göra aktiva val och inser att dygnet har bara 24 timmar. Det är vad vi lär oss i den klassiska japanska Reikin

Tillhör du dem som inte ”funkar” så behöver du arbeta mycket djupare med att förstå vem du är och aktivt ta ett ansvar för alla de känslor och tankar som kommer ifrån dig. Problemet idag är att många skyller på människor runt dem eller på sina arbetsplatser. Det kommer inte att hjälpa någon att sortera sitt liv inte heller lära känna sig själv när man lägger ansvaret utanför sig själv.

Det är tufft vägen till uppvaknandet och ta ansvar för allting man är och möter är tufft.

Men är du medveten om vad som händer och varför det händer då vet du att du behöver begränsa ditt liv så både ditt sinne och kroppen hänger med. I min värld känner jag det dock inte som en begräsning utan jag känner att jag gör medvetna val, vad jag vill och inte. Jag har inget behov av att vara något eller bevisa något för någon annan eller mig själv.

Lär man sig inte att hantera sitt dagliga liv och själv ta ansvar för det så kommer förmågan att få uppleva och känna sig lycklig att minska. Att utvecklas och expandera är en smärtsam process, att se sina svaga och starka sidor är en smärtsam process, att sortera bort, är, ett måste. För det du inte sorterar under dagen kommer du att få sortera när du sover. Ditt psyke blir rörigt och dina känslor okontrollerade. Vårt undermedvetna fungerar så och det innebär att du med tiden kommer att sova sämre, må sämre och inte känna att du är i fas med livet.

Högsensitivitet är en del av att omvärlden expanderar och vi tar in mer och mer utifrån. Att vara i sin egen kraft och ibland också det man kallar att leva 5-dimensionellt är att ta eget ansvar för sitt liv och hur man mår.

Vi lever därför inte i ett dåligt samhälle utan bara med människor som tror de har superkrafter fast de inte har det, människor som tror att deras välmående är påverkat av andra. För karusellen du och jag lever i är densamma för alla människor och du kan bara styra din karusell och jag kan bara påverka min egen. Vi skyller på samhället och glömmer att vi själva är samhället.

Jag tycker vi lever i en fantastisk värld med fantastiska möjligheter men det är förstås inget för den rädde.

Jag vet för jag har själv varit där för mer än 30 år sedan. Stor villa, husvagnar, bilar, resor tills jag en dag sa NEJ och STOPP. Jag har inte ångrat mig en dag sedan dess. Jag började praktisera Klassisk japansk Reiki och från den dagen blev mitt liv bättre och bättre och idag har jag inga som helst problem med HSP som jag fick i mitt första uppvaknande för många år sedan. Jag sa till min första man att jag vill att vi säljer allting, och flyttar till något mindre så familjen får mer tid tillsammans. Det vill inte jag sa han och köpte sin 4 bil, då flyttade jag ut.

Energikänslig har jag alltid varit men förståelse för det kom när jag började ta mer ansvar för mina känslor, min dagliga livsupplevelse och inte la min lycka i någon annans händer. För vad är energikänslighet om inte energi, känslighet blir det när du inte kan hantera det, ingen är känslig utan alla är mottagliga och vissa hanterar det bättre och andra sämre, det beror helt på vilken fostran att hantera oss själva vi fått.

Livet är ingen rallytävling.

Solkarina


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.