Avsnitt 39: Närvaro, Rosenhealing och tjuvar
juni 19, 2019
Hjärtats innerlighet och värme
juli 11, 2019

En av de saker som kan beröra mig illa är generaliseringar. Speciellt i new age branchen finns det hur mycket som helst. Ibland tenderar människor att glömma att hela new age är en subkultur med värderingar som inte alltid stödjer alla människor.  I den alternativa världen har jag stött på mest generaliseringar överlag. Speciellt förtjust är man att skuldbelägga människor som är för smala eller våra stora ( tjocka) . Är du överviktigt så samlar du känslor tex. Det är en sådan rappakalja att varje gång jag läser om det blir jag…. arg. Kroppsfixeringen har många sidor i det här samhället. Människor som ser ut som de gör av en anledning det tror jag också. Många människor lider av psykisk ohälsa, de lider av sjukdomar som de till och med är födda med. Tänk så förfärligt när man generaliserar vad tex en övervikt beror på utan att man känner människor.

I hela new age braschen så frossar man i ”den skapande tanken”. Att sjukdomar är ärftliga och personliga. Ibland undrar jag verkligen hur man tänker.

Skottland har flest cancersjuka i världen

Ska man då börja tramsa med att hela Skottlands befolkning har känslomässiga problem? Eller ska man kanske hålla generaliseringarna på en nivå där de hör hemma. Den moderna livstilen. Vad vet vi vad som ligger bakom sjukdomar, övervikt, undervikt och allt annat människor kan råka ut för. Min första svärmor jag hade hon hade nog kunnat äta ihjäl sig.    Hon gick inte upp ett hekto i vikt och var väldigt, väldigt smal. En annan familj jag känner där var frun i huset trådsmal och måste tillsätta fett i maten och mannen i huset fick inte äta fett alls! Så olika är vi människor.

Jag tycker att sommarprataren Anders Hansen har sammanställt så bra varför vi har en massa nya sjukdomar som inte fanns på den tiden vi mäniskor var jägare. Jag tror att sanningen om våra kroppar ligger mycket närmare den evidensbaserade sanningen om människans utveckling. Än alla new age pragmatikers åsikter.

Det är genom att skuldbelägga människor som vi dräper dem

Skuld hör inte hemma i vi samhället utan finns bara i jag-samhället. Ett barn föds med en skada eller en sjukdom är det barnets fel? Jag tror inte på att vi väljer våra föräldrar inte heller att vi väljer våra liv på jorden. Vi är bara en liten pyttedel av ett större flöde och en större helhet. Det större flödet och den större helheten kommer att fungera mycket bättre när vi inte lägger värderingar i enskilda människor. När alla besserwissers slutar tro att de sitter på sanningen om dig och mig.

Jag känner 2 kvinnor som har en sådan ovanlig sjukdom så att deras fettceller bryts inte ned. De går upp i vikt hur de än äter. Det gör ont i mig när jag hör människor generalisera om vikt efter att jag vet hur de kämpar.

Ingen människa är värd mer än du, men ingen människa är värd mindre än du heller. Stellan Skarsgård

Vi bygger den verklighet vi fått, vi skapar den inte.

Här kan du lyssna på Anders Hansens fantastiska sommarprat

Jag tar bestämt avstånd ifrån alla new age fanatiker som lever efter ”the secret” för den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket

Vi är alla en familj!

 

 

Solkarinas hemsida

Instagram

Facebook

Youtube


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *