Expandera medvetandet och energistäda
januari 16, 2021
På podden idag: Vilken är den värsta lögnen
januari 30, 2021

Jag ska i det här blogginlägget beskriva lite för dig varför jag tycker att de hör ihop. Jag vill genom blogginlägget också hedra alla de miljoner människor som dog i förintelsen.
Det innebär i princip att en aktivist inte håller sig till den demokratiska ordningen där alla får komma till tals och majoriteten vinner. En aktivist anser sig ofta har rätt utifrån sin egen sanning och är inte så intresserad att höra vad andra tycker. Inom andlig utveckling finns många aktivister som tycker att de kan och håller på sanningen om jorden, ofta har de både koder och anser sig ha kunskap som andra människor inte har. Så vem vågar ifrågasätta dem? Det är just det som gör aktivister intressanta.


Ofta är de våldsamma, skapar opinion så ingen törs säga emot, de kan ofta vara riktiga psykopater. Därför att det bara finns en sanning och det är deras egen.
Aktivister är ofta okänsliga för hur andra tänker och ofta har psykopater väldigt bra intuition. Det är ju en psykopats intuition som gör de kan känna in människor och utnyttja dem. Aktivister följer inte samhället regler och normer de vill helst skapa egna och nya och som en diktator vill att alla andra ska följa.

En aktivist och en människa som väcker människor till insikt är inte samma sak.
Förintelsen där 6 miljoner judar/romer/oliktänkande dog och tillsammans med soldater och övriga nästan 10 miljoner människor under andra världskriget. Det hade aldrig skett om vi då trott på demokrati istället för aktivism. Det tog världen 6 månader att gå från demokrati till Hitlers maktstruktur på 6 månader kunde så stora tragedier lamslå människor och världen.
Det kan hända igen

Det är därför det är viktigt att inte leka följa john och inte våga ifrågasätta människor, tro att allt som alla säger är sant. Vi glömmer ibland att många aktivister är svårt och djupt traumatiserade och istället för att lösa sina egna problem hittar de på fantasivärldar där de på ett psykopatiskt sätt lurar in människor i att leva deras fantasi. Det hände under förintelsen och det händer än idag.

Aktivism tror jag inte på därför att aktivism låter både psykopater, sociopater, narcissist styra och leda vilket jag tror är livsfarligt. Aktivism skrämmer ofta oliktänkande till tystnad. En demokratisk människa låter alla komma till tals och säger inte att någon har fel.
En människas traumatiserade sinne eller när de hittar en grupp som är lika traumatiserade tillsammans blir lätt aktivister. Och visst, kan de få tillräckligt många anhängare så vinner de den demokratiska processen. Men blir det ett Hitler-samhälle eller ett samhälle i konsensus där människor har lika och samma värde.

Jag anser att den information och kunskap jag har och bär den ska alla människor kunna väcka. Det är uppvaknandet för mig och inte att någon speciell människa skulle ha någon speciell kunskap. Det jag kan göra kan alla göra s a s . Ingen blir mer unik än den andra vissa demokratiska människor går bara lite före.

2018 var jag på besök i Budapest, jag lyssnade på ett föredrag med Eckart Tolle och passade då på att tillsammans med min son besöka fd Ghettot numera bostadsområden med Europas största synagoga. Då fick jag en aning om hur de levde och hur de kämpade för att inte mördas av aktivisterna i tredje riket.

Jag blir berörd därför att jag känner med människor och är empatisk.
Jag tror inte på att följa en enda människa utan att skapa ett vi. En enda människa som försöker göra sig själv viktig, anser sig vara på jorden för att leda mänskligheten, en sådan människa ska man akta sig för. De blir lätt aktivister och ännu lättare börjar de leda sekter som människor fastnar i.

Dagens tanke fundera kring vad demokrati är för dig.
Här kan du läsa mer om livets träd i Budapest


Dela gärna detta:
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram


Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.